AFC Bournemouth

trainer EDDIE HOWE 29/11/1977

Kind van de club, waar hij op zijn 18e debuteerde en 21 jaar later, in december 2008, manager werd.

Was een bewonderaar van het voetbal van Brendan Rodgers bij Swansea en werd door de Noord-Ier uitgenodigd om over zijn filosofie te praten.

Werd aan de knie geopereerd door de dokter die ook de dure knieën van Alan Shearer en Cristiano Ronaldo oplapte.

transfers In

Billing (Huddersfield Town), Kelly (Bristol City), Stacey (Luton Town), Danjuma (Club Brugge, Bel).

Out

Mings (Aston Villa), Mousset (Sheffield United), Mahoney (Millwall FC).

smaakmaker Callum Wilson

Het leek lange tijd niets te worden met de carrière van Callum Wilson (27), die zijn opleiding bij Coventry City kreeg en op zijn 18e in The Championship debuteerde. Hij had het moeilijk in een competitie waarin vooral gebikkeld moest worden en kon zich tijdens korte uitleenbeurten aan Kettering Town en Tamworth (Conference Premier, vijfde afdeling) evenmin doorzetten, maar ging als herboren terug naar de West Midlands. Coventry was naar derde klasse gedegradeerd en de snelle spits was er goed voor 22 doelpunten, waarna hij voor 3 miljoen naar Bournemouth verhuisde. Aan de Engelse zuidkust lag hij met 23 goals aan de basis van promotie naar de Premier League (2015), maar een zware knieblessure hield hem bijna een jaar van de velden. Vorig seizoen goed voor 15 goals.

EDDIE HOWE
EDDIE HOWE© BELGAIMAGE
AFC Bournemouth
Callum Wilson
Callum Wilson© Ryan Browne/BPI/REX
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content