Hoe leerden jullie elkaar kennen ?

Mijn vader is Macedoniër van Albanese afkomst. Hij woonde op vijf kilometer van Resen, waar Linda opgroeide. We hebben nog veel familie wonen in Macedonië. Linda was een goede vriendin van mijn nicht. Ik leerde haar vorig jaar in juni kennen. Normaal gezien zou ik maar tien dagen in Macedonië blijven om daarna met vrienden elders op vakantie te gaan. Ik heb hen gebeld dat ze mochten vertrekken zonder mij, dat ik vijf weken ginder bleef ( lacht).

Heeft de onstabiele situatie van het land jullie huwelijk versnelt ? Jullie zijn getrouwd op 26 juli van dit jaar.

Toch wel, ja. Het was er dit jaar duidelijk onrustiger dan de voorgaande jaren. Toen kon je nog gezellig iets gaan drinken in een cafeetje of een babbeltje slaan met de buren. Nu bekijken ze je met argusogen om te horen welke taal je spreekt. Het is er als Albanees echt wel op je tellen letten.

Ook waar mijn vrouw naar school ging, zaten slechts enkele studentes van Albanese afkomst, hoewel de school vrij dicht bij de grens met Albanië ligt, op zowat 25 kilometer. Gelukkig is de schoonbroer van Linda inspecteur de police – iemand waarvoor in Macedonië heel veel respect bestaat. Daardoor werd Linda, als Albanese, zelf niet lastiggevallen. Ook het feit dat Linda geen visum kreeg, maakte dat we snel in het huwelijksbootje stapten.

Voel je je honderd procent Belg ?

Mijn roots liggen in de Balkan. De ouders van mijn moeder zijn trouwens ook Albanezen. Elk jaar tracht ik ook naar Macedonië te gaan. Maar anderzijds : ik ben hier geboren en getogen. België is mijn vaderland, ik ben dan ook helemaal niet van zin om later te emigreren of zo.

Wat doe je buiten het voetbal ?

( Weifelend) Wat zou ik zeggen… Vroeger was het vooral voetbal en mokkes ( lacht luid). Maar eenmaal getrouwd, gaat die vlieger niet meer op, natuurlijk. Mijn beroep is mijn voornaamste hobby. Daarbuiten houd ik me vooral bezig met muziek. Vanaf het moment dat ik opsta, zet ik de radio op of beluister ik een cd’tje.

Ik heb geen echte voorkeur : ik hou van bijna alle genres, alles behalve hardrock. Als ik in de wagen even geen muziek opstaan heb, bekijken ze me al, zo van wat scheelt er nu met hem. Ik probeer af en toe ook zelf wat muziek te maken met mijn computer.

Wat is de beste/slechtste eigenschap van Linda ?

Haar beste eigenschap : dat ze heel vriendelijk is. Ze lacht veel en ze is mooi, wat ik ook niet onbelangrijk vind. Op dit moment zie ik geen mindere eigenschappen. Daarvoor kennen we elkaar nog niet lang genoeg, denk ik. We wonen uiteindelijk nog maar twee maanden samen. Toen ik haar vorige zomer leerde kennen, zag ik haar vijf weken, in de winter ging ik voor tien dagen naar Macedonië en in mei is Linda een maand hier geweest : negatieve zaken heb ik op die korte tijd nog niet ontdekt.

Met welke auto rij je ?

Voorlopig met een BMW 318, want ik wacht nog op een auto van de club. Vroeger hechtte ik meer belang aan wagens, wilde ik al eens opvallen met een chique voiture. Dat was vooral toen ik nog automechanica studeerde, studies die ik overigens niet afmaakte omdat ik van mijn zeventiende al met de eerste ploeg trainde en ik volledig voor het voetbal wilde gaan. Nu zeggen auto’s me al veel minder dan vroeger.

Is er een bepaald voorwerp in jullie huis dat een speciale betekenis heeft ?

Goh… ( denkt na). Niet echt. Het meeste waarde schenken we aan onze trouwfoto’s. Het voorwerp waar ik persoonlijk het meeste aan houdt, is trouwens mijn trouwring. En de armband die ik van Linda gekregen heb.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content