Marc Degryse voetbalt nog (minstens) één jaar bij GBA.

Dat hij zich niet voornam om straks aan zijn laatste seizoen te beginnen, noemt Marc Degryse een vorm van zelfmotivatie. “Als je start met de idee dat het je laatste seizoen wordt, leg je jezelf automatisch minder druk op. Dat wil ik niet. Om mezelf scherp te houden.” Twee keer zat hij met GBA aan tafel. “De eerste keer toen de competitie ten einde liep. Zij deden een voorstel, ik een tegenvoorstel. Financieel lagen beide niet zo ver uit elkaar. Toen was ik vooral sportief ontgoocheld. Ik had verwacht dat we de meeste ervaren spelers zouden houden, omdat je in sport toch altijd beter wil worden. Maar dat kon niet.”

Uiteindelijk wilde hij toch nog graag verder voetballen en draaide hij op sportief vlak een knop om. Het financiële aspect was naar zijn zeggen evenmin als bij het eerste gesprek een struikelsteen. “Laten we zeggen dat we allebei evenveel water bij de wijn deden.” De uitdaging is nu om met jonge spelers iets op te bouwen. “Ik hoop dat we opnieuw kunnen mikken op 55 punten. Of je daarmee vijfde dan wel zevende wordt, is dan niet zo belangrijk. Ik werk nu al drie jaar met veel jeugd en heb de indruk dat zowel ik als die jonge gasten daar heel veel aan hadden. Hopelijk blijft dat zo.”

Voor het tweede gesprek tot een goed einde kwam, werd zijn naam aan veel clubs gelinkt, maar slechts één keer zat hij met een club aan tafel. “Namens Westerlo vroeg Jan Ceulemans me. Ik antwoordde hem eerlijk dat mijn voorkeur bleef gaan naar GBA, omdat ik niet nog eens wilde verhuizen. Gesteld dat we er met GBA niet uitgekomen waren, was Westerlo wel degelijk een optie geweest voor mij. Verder heb ik één keer met Raymond Mommens namens Aalst over de telefoon gepraat, maar daar kwam geen vervolg aan. Andere voorstellen of telefoontjes kreeg ik niet.”

Van de wijzigingen in de clubstructuur in de top heeft hij als speler niet veel last : “Op Helleputte na, die vervangen werd door Willy Wellens, bleven de sportieve structuur en de medische staf ongewijzigd. Dat er weinig routiniers overblijven, betekent niet dat alles nu naar mij toe komt. Haagdoren en Bert D’Hondt draaien toch ook al een tijdje mee. Die situatie verplicht ook een paar andere jongens van in de twintig om een stap naar voor te zetten en hun ontwikkeling wat te versnellen.” (GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content