Acht jaar was het geleden dat hij zelf nog een officiële wedstrijd had gespeeld. Ondertussen stond coach Alain Dardenne door de blessure van Mike Sealy al twee keer aan de pass bij Brustor Menen en ook zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Knack Roeselare zal hij noodgedwongen het spel verdelen.

Hoe voelt het om zelf nog eens tussen die lijnen te staan ?

Alain Dardenne : Niet zo prettig, moet ik zeggen. Als je zoveel jaren niet getraind hebt, is het fysiek enorm zwaar. Voor de eerste wedstrijd in Antwerpen had ik bovendien twee dagen in bed gelegen met griep. Maar ja, het was de minst slechte oplossing van alle slechte oplossingen.

Hebben jullie er niet aan gedacht om een bijkomende passeur aan te werven ?

Tussen 15 december en 15 januari valt de tweede transferperiode. We gaven de opdracht aan een aantal managers om te zoeken naar een Europese spelverdeler, maar binnen ons budget zijn er momenteel geen valabele EU-spelers beschikbaar.

Ook mét Sealy liep het voor Menen nog niet zoals gehoopt mocht worden. Brengen de nieuwkomers niet wat ervan verwacht werd ?

Je kan hen niets verwijten. Als iedereen speelklaar of speelgerechtigd is, zijn we sterker dan vorig seizoen. Daar ben ik zeker van. In de voorbereiding zaten we heel de tijd met geblesseerden, waardoor we nooit ons evenwicht vonden. Bij het begin van de competitie viel vervolgens Filip Van Huffel uit en daarna Sealy.

Dan is er ook nog het ‘geval-Grobelny’. Hij is nog steeds niet in het bezit van een arbeidsvergunning en ook zijn naturalisatie laat op zich wachten.

Zijn arbeidskaart wordt geweigerd als het gevolg van feiten die twee jaar geleden gebeurd zijn. Toen werd hij door de club om welbepaalde redenen geschorst. Daar is de arbeidsinspectie over gevallen : hij heeft niet continu voor Menen gewerkt. Dat dossier wordt momenteel in beroep behandeld. De naturalisatiecommissie zou zich eerst in november over de aanvraag van Grobelny buigen, maar dan werd dat weer uitgesteld tot december.

Zijn afwezigheid zorgt ervoor dat we nog steeds geen evenwicht in hebben in onze ploeg op het gebied van receptie. Stéphane Sapinart kan eventueel wel receptie nemen, maar dan gesteund door twee goeie receptiespelers. Als je één goeie receptiespeler hebt en twee mindere, kom je in problemen.

De topzes is een must voor Menen. Op de laatste speeldag staat Puurs-Everbeur op het programma…

Dat is het gevaar van het huidige competitiesysteem. Als de topploegen iemand uit de eerste zes wil houden, kunnen ze dat doen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content