Na tien wedstrijden zonder nederlaag en een 1-0-uitgangspositie tegen Standard bij de barrages voor Europees voetbal, vormde de 7-0 toch een behoorlijke afgang. Was je verbaasd?

Hannes Van Der Bruggen: "Ja, omdat we de laatste tijd nooit met meer dan twee goals verloren. Tijdens de rust beslisten we, bij de 4-0, om met drie man achterin te spelen en risico's te nemen. Standard speelde een topmatch, waar alles lukte, wij kenden duidelijk een offday."
...

Hannes Van Der Bruggen: "Ja, omdat we de laatste tijd nooit met meer dan twee goals verloren. Tijdens de rust beslisten we, bij de 4-0, om met drie man achterin te spelen en risico's te nemen. Standard speelde een topmatch, waar alles lukte, wij kenden duidelijk een offday." "Hou die reactie maar op de emotie van het moment. Als hij daar even over nadenkt, weet hij ook wel dat iedereen zijn best deed en we gewoon onze meerdere dienden te erkennen in Standard. Maar het is een goede les." "Standard stond onder druk en moest winnen: dat was het verschil." "Dat zou een mooie afsluiter geweest zijn, maar ik diende af te zeggen door een geplande operatie aan mijn vier wijsheidstanden. Ik kreeg er almaar meer last van en werd gedwongen terug te grijpen naar ontstekingsremmers. Soms hield ik het echt niet uit van de pijn." "Inderdaad. Op 24 juni worden we al terug op het oefencomplex verwacht. In dat opzicht komt het niet slecht uit. Maar ik was toch liever meegegaan. Brazilië, Nigeria, Portugal en Mexico in onze groep, dat blijft dé wereldtop." "Vooral de snelheid van uitvoering verhogen, maar ook de veilige passing inbouwen. Vroeger stak ik toch iets te veel risico in mijn spel, gebeurde alles te overhaast." "Dat is de meest efficiënte manier van voetballen. Zeker en vast op het middenveld. In het moderne voetbal kun je daarmee het verschil maken." "Beter. Assistent-coach Manu Ferrera vertaalt alles uit het Spaans. De trainer maakt fel vorderingen met zijn Engels, die snelle vooruitgang tekent ook zijn perfectionisme." "Zijn aanpak is strenger en strikter. Hij kreeg er ook de nodige ervaring bij, die kwaliteitsinjectie was nodig. Maar ik blijf het jammer vinden dat de jongeren werden aangewezen als dé oorzaak van de mindere heenronde. Het was zeker niet de hoofdreden." "Ik hoop van niet, want het zou jammer zijn voor talenten zoals Benito Raman en Thomas Foket. Op training tonen ze dat ook zij een rol van betekenis kunnen vertolken bij Gent. De clubleiding leerde haar les, het heeft weinig zin ons met alle zonden van Israël te overladen." "Geen idee, want eigenlijk kreeg ik daarover geen uitleg. Jorge is iets balvaster en rustiger, ik zorg misschien voor meer diepgang. Ik ontgoochelde nooit als ik speelde, daar trek ik me aan op. Ik geef mezelf voor mijn ontwikkeling 6,5 tot 7 op 10. Er is nog veel progressie mogelijk, vooral inzake kracht en rust." "Enorm, gezien zijn indrukwekkende statistieken. Mboyo is klaar voor een stap hogerop, zoals Christian Benteke die zette. Pelé toonde dat hij een van de beste spitsen in België is. Op en top professioneel qua mentaliteit en met een duidelijk doel in zijn hoofd." "Er bestaan voldoende alternatieven, want Coulibaly, Kola en zelfs Lepoint zijn heel gevaarlijk in de zestien. De breedte van onze kern moet onze sterkte blijven. Met deze ploeg is een plaats bij de eerste drie tot vier realistisch." DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE