Standard leende JurgenCavens in de loop van dit seizoen uit aan AA Gent, maar dat vond hem aanvallend te weinig brengen. Zijn retourtje Standard ligt dus klaar. Jurgen Cavens, zondag : “Ik heb van de club nog niks gehoord, maar als je weinig aan spelen toe komt, is dat logisch, natuurlijk.”

Welk gevoel overheerst nu bij je ?

Jurgen Cavens : “Dat het vrij moeilijk is. En een beetje frustratie natuurlijk ook, want uiteindelijk vind ik dat ik vrij goed mijn plan trek. Ik krijg alleen nog te weinig kansen om te laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Gent hoopte dat je complementair zou zijn met Mrdakovic om zo meer op een verdediging te kunnen wegen. Waarom was dat niet zo ?

“Het is sowieso al niet gemakkelijk in de loop van het seizoen bij een nieuwe ploeg te komen. Dat is altijd aanpassen. De eerste vier wedstrijden stond ik in de basis en ze waren tevreden over mijn inzet. Maar na de wedstrijd tegen Heusden-Zolder was het wat minder en werd ik direct op de bank gezet. Daarna kreeg ik geen kans meer. Daar had ik mijn bedenkingen bij, maar je kent het cliché : je moet dat respecteren en tactisch en qua trainingen kan ik de trainer niks verwijten.”

Herman Vermeulen oordeelde na Charleroi en Germinal Beerschot dat je te braaf was in de duels.

“Kan zijn. Misschien ben ik te braaf, maar je kan je persoonlijkheid niet veranderen. Maar ik ben ook wel gemotivéérd. Dus door meer te spelen en van de mensen rond mij waardering te krijgen, zou ik meer vertrouwen kunnen opdoen. Maar dat mis ik dus.”

Misschien moet je concluderen dat de buitenwereld meer van je verwacht dan je kan ?

“Ik heb al bewezen dat ik iets kan. Ik heb destijds bij Lierse alles gespeeld en dat kan niet zomaar verdwenen zijn. Alleen, ik herhaal het : je moet vertrouwen krijgen, zeker als spits en dat gevoel heb ik niet.”

Hoe moet het nu verder met je carrière ?

“Ik lig nog twee jaar onder contract bij Standard, maar daar is het ook moeilijk. Ik hoop dat er nog ploegen zijn die iets in mij zien en een trainer die honderd procent vertrouwen heeft. Dan presteer ik meteen twintig procent beter. Misschien een ploeg dichter bij huis in Lier, zoals Westerlo of Germinal Beerschot. Daar moeten de clubs maar uitkomen.”

Heb je, denk je, veel krediet verspeeld door het bij Gent niet waar te maken ?

“Daar kan ik alleen maar met een andere vraag op antwoorden : heb ik wel genoeg kansen gekregen ? Ik heb, vind ik, recht op een nieuwe kans : in vijf wedstrijden heb ik vijf keer gescoord.”

Waar ga je de moed halen om het nog eens te proberen ?

“In het feit dat ik het zo graag doe en daarom ook nog altijd heel gemotiveerd ben. Gelukkig maar, anders zou ik mijn schoenen aan de haak hangen. In voetbal kan het rap gaan, maar ik word in augustus pas 26, ik moet gewoon een nieuw elan vinden. Maar als ik thuiskom en ik zie mijn zoon, dan kan er mij, moet ik zeggen, veel gestolen worden.”

Succes.

door Raoul De Groote

‘Ik herhaal het : je moet vertrouwen krijgen, zeker als spits en dat gevoel heb ik niet.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content