De zege van Austria Wenen in de halve finale van de Oostenrijkse beker bij Sturm Graz werd luid bejubeld door de trainer van Casino Bregenz. Regi Van Acker is daarmee immers zeker van een ticket voor de Intertotobeker.

Opmerkelijk, want sinds de terugronde sputtert jullie motor wat. Hoe komt dat ?

Regi Van Acker : “Omdat we al het hele seizoen met een veel te kleine kern werken. Er staan hier negentien spelers onder contract, waaronder zeven van 21 jaar en jonger. Voor de winterstop was er door de nationale ploeg altijd een recuperatieweek voorzien na vier tot vijf competitiewedstrijden. Nu zitten we met Engelse weken, waardoor we geen rust meer kennen. Dat zorgde voor een aantal geblesseerden. Bovendien kampten we met schorsingen. Dat viel moeilijk op te vangen. Daardoor komen we in de problemen. De meeste andere ploegen konden zich versterken, wij dienden twee spelers te laten vertrekken.”

Leidt dat dan tot ontgoocheling ?

“Ik ben daar nogal realistisch in. Wat we tot nu toe bereikten, mag een half mirakel genoemd worden. Austria Wenen werkt met een budget van 25 miljoen euro, wij beschikken slechts over drie miljoen euro. Het is de eerste maal in de geschiedenis dat een ploeg uit de provincie Vorarlberg zo hoog raakt. Veel jongeren kregen hun kans en konden doorstromen. Hopelijk kunnen we volgend seizoen nog een stap verder zetten. Het zou dom zijn om nu op onze lauweren te rusten. Björn Otto Bragstad stopt, terwijl Serkan Aslan naar Duitsland trekt.”

Via de Intertoto Europees spelen is mooi meegenomen als ervaring ?

“De voorzitter was er niet echt wild van, maar de spelersgroep zelf stond erop om mee te doen. Ik vind dat wel fijn, want het kan voor hen een leuke leerschool vormen. Het is ook interessant, omdat de competitie al op 14 juli hervat. Je hoeft niet veel vroeger te herbeginnen. Half juni trainen we opnieuw. Ik hou niet van oefenduels tegen regionale teams zonder waarde. Vorig seizoen speelden we ook tegen Hertha BSC, FC Keulen, Sparta Praag, FC Basel. Wedstrijden met inzet en ideaal als test.”

Er is nog altijd geen nieuwe voorzitter ?

“Nee. Het zorgde hier voor heel wat turbulentie, maar de voorzitter handhaafde zich toch. Hij is al 74 jaar, maar blijft de strijd verder zetten om deze club te runnen. Wij kregen onze licentie al, wat toch een serieuze geruststelling is. Alleen werd de commerciële samenwerking met Star Factory, de firma van Didier Frenay, opgezegd. Het zal erop aankomen om goed binnen het budget te werken en creatief te zijn.”

Ben je tevreden over de inbreng van Gunther Schepens en Denis Dasoul ?

“Over Gunther zeker. Scoort vlot, deelt gemakkelijk assists uit en wordt hier graag gezien. Hij is zeker een geslaagde transfer. De laatste weken speelt hij zelfs met een gebroken rib. Dasoul is nog jong, speelde te weinig centraal achterin doordat ik daar over twee ervaren spelers beschik. Hij ligt nog twee jaar onder contract. We moeten zijn ontwikkeling wat afwachten.”

Je wil er graag nog Marc Schaessens bij ?

“Bij ons verdwijnt er met Jan Ove Pedersen een ervaren middenvelder. Marc kan de ideale vervanger betekenen. Alleen moet er nog een akkoord worden gesloten over de centen. Maar ik heb veel hoop op een goede afloop.”

door Frédéric Vanheule

‘Wat we tot nu toe bereikten, mag een half mirakel genoemd worden.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content