Toen Patrick Vanoppen aangaf dat je weg moest en jou gevraagd werd wat je zou doen als de managing director zijn mening zou bijsturen, zei je: "Beerschot is een gesloten boek."

Sherjill MacDonald: "Ik meende dat wel, maar het was een emotionele reactie. Ik kon trouwens wel zeggen dat ik niet terug wou, maar mijn contract loopt nog twee jaar. Er kwam een gesprek tussen ons, sindsdien voel ik me beter. Ook het vertrouwen dat de trainer en staf uitspraken in mij, veranderde de zaak."
...

Sherjill MacDonald: "Ik meende dat wel, maar het was een emotionele reactie. Ik kon trouwens wel zeggen dat ik niet terug wou, maar mijn contract loopt nog twee jaar. Er kwam een gesprek tussen ons, sindsdien voel ik me beter. Ook het vertrouwen dat de trainer en staf uitspraken in mij, veranderde de zaak." "Veel spelers hebben het over respect, maar aan voetbal zit ook een zakelijke kant, daar moet je rekening mee houden. Natuurlijk stelden bepaalde mensen mij teleur, maar dat gevoel is naar hen gericht, niet naar de club. Ik vind het fantastisch om hier te voetballen." "Oké, vorig seizoen was ik er bij de laatste match niet bij en daar heb ik geen excuses voor. Ik begrijp de wrevel daarover. Ik vond het vooral vervelend dat gezegd werd dat ik niet goed in de groep lig, omdat dat volgens mij niet klopt." "Niemand moet mij vragen om te veranderen, want dat ga ik niet doen." "Dat we met een schone lei gaan herbeginnen en dat ik alles ga geven." "Toch wel, denk ik, maar je kan altijd nog wat meer doen, hè." "Ja, maar daar zitten ook positieve dingen bij. We hebben nu bijvoorbeeld elke dag genoeg spullen om te fitnessen. De structuur is ook beter en met Jan ( Van Winckel, nvdr) erbij is de medische begeleiding veel professioneler. Zo'n figuur misten we. Vorig seizoen werkte ik tijdens mijn revalidatie ( van een operatie aan de buikspieren, nvdr) vaak samen met Rik Van Goethem, maar hij was veeleer een hersteltrainer met wie je bijvoorbeeld wat op doel schoot." "Op mijn rapport staat een onvoldoende. Mijn eerste zes maanden waren goed, in het volgende halfjaar draaide de hele ploeg niet en was ook ik slecht. Afgelopen seizoen was ik zes maanden out. Ik snap dat mensen aan mij begonnen te twijfelen." "Toch kan ik elke wedstrijd mijn bijdrage leveren, in de vorm van assists, acties en beleving. Ik ben het type dat iemand kan ondersteunen die wel een killer is." "Vorig seizoen waren er meer spelers met leiderseigenschappen en veel karakter. Als je wat te veel zulke jongens hebt, wordt het weleens moeilijk. Soms heb je ook jonge gasten nodig die gewoon luisteren en hun job doen. Nu zijn er meer zulke types, wat de groep hechter maakt." DOOR KRISTOF DE RYCK"Op mijn rapport staat een onvoldoende."