Een paar maanden geleden gold Wim De Coninck als de krooonprins onder de Belgische trainers. Nu zit hij thuis zonder werk. Sinds zijn ontslag kreeg de ex-doelman alleen een aanbieding van Sint-Truiden.

Wim De Coninck : Ik heb daar ruim twee uur gepraat, met een delegatie van vier mensen. Maar ik vond het vreemd dat daar maar één man bij zat die bij de sportieve commissie hoorde. Terwijl die zou beslissen wie trainer werd. Uiteindelijk kozen ze dus voor Jacky Mathijssen.

Anderzijds word je ook bij Antwerp genoemd.

Eén maand geleden kreeg ik een telefoontje van Paul Bistiaux. Die vroeg me waarom ik nog niet had gesolliciteerd. Ik antwoordde hem dat dit niet in mijn gewoonte ligt. Toen zei Bistiaux schertsend : “Meneer moet dus gevraagd worden ?” Uiteindelijk heb ik mijn CV opgestuurd. Sindsdien hoorde ik niets meer.

Heb je na je ontslag nog iets uit Aalst vernomen ?

Toen de club zich definitief redde, hebben een aantal spelers me gebeld. Om te zeggen dat dit eigenlijk mijn werk was. Van bestuurszijde was er geen reactie. Abnormaal is dat niet want ze leven mijn contract niet na. Ik ben niet alleen nà mijn ontslag niet meer betaald, maar ook niet voor de maand april. Terwijl ik toen nog in Aalst werkte. Dat wordt dus een juridische zaak.

Hoe kijk je nu terug op alle heisa rond de uitspraken die je na de wedstrijd tegen KV Mechelen pleegde ?

Ik denk wel eens : had die journalist die vraag maar niet gesteld. Dan zat ik nu nog in Aalst. Al blijf ik erbij dat ik toen heel ontwijkend heb geantwoord. Pas achteraf is alles uitvergroot. En zijn er van de kant van het bestuur veel grotere beschuldigingen geuit naar die vier spelers dan degene die ik heb gedaan.

Knaagt het niet om nu zonder werk te zitten ?

Ik wil dat niet dramatiseren. Toen ik de clubs voor het uitkiezen had, ging ik niet zweven. Dus zit ik nu ook niet in een diep dal. Als ik alles op een rijtje zet, dan weet ik dat het moeilijk zou geweest zijn om in Aalst met dezelfde mensen verder te werken. Je ziet trouwens dat verschillende spelers niet snel genoeg kunnen opstappen. Je kan geen twee jaar na elkaar in dezelfde omstandigheden goed functioneren. Dat vreet echt aan je.

Omdat Patrick De Cock steeds meer irriteert ?

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat mijn ontslag De Cock goed uitkwam. Indien er die zaak tegen Mechelen niet was geweest, dan zou er in een later stadium wel iets anders zijn gebeurd. (JS)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content