1 KV Mechelen nam nog nooit deel aan PO1. Als jij dat wel afdwingt, wat wil je dan het liefst: een standbeeld op de grote markt van Mechelen, of het stadion dat jouw naam krijgt?

Aleksandar Jankovic: "Geen van beide. Ik ben bij een club terechtgekomen die net als dertiende was geëindigd. Ik heb bij mijn komst gezegd: we gaan zwijgen en hard werken. Het doel is om Mechelen in play-off 1 te krijgen, maar er is geen druk om dat al dit seizoen te doen. We zitten in volle opbouwfase. Na veertien matchen weet ik één ding zeker: alle punten die we hebben, hebben we ook ten volle verdiend, er zat geen toevallige oogst bij. Integendeel. Het hadden er ook drie of vier meer kunnen zijn."
...

Aleksandar Jankovic: "Geen van beide. Ik ben bij een club terechtgekomen die net als dertiende was geëindigd. Ik heb bij mijn komst gezegd: we gaan zwijgen en hard werken. Het doel is om Mechelen in play-off 1 te krijgen, maar er is geen druk om dat al dit seizoen te doen. We zitten in volle opbouwfase. Na veertien matchen weet ik één ding zeker: alle punten die we hebben, hebben we ook ten volle verdiend, er zat geen toevallige oogst bij. Integendeel. Het hadden er ook drie of vier meer kunnen zijn." "Het lijkt me eerder een voordeel voor de pers. Ik weet wat het betekent, naar de redactie terugrijden zonder een reactie van een trainer. Ik weet dat een journalist dan een probleem heeft. De pers verdient respect. Een trainer moet zich ervan bewust zijn dat al wat hij doet en al wat hij zegt de buitenwereld interesseert. Hij is een publiek figuur en moet daarmee kunnen leven. Ik weet dat, en ik probeer altijd correct en respectvol met mensen om te gaan." "Mitrovic kan goed met druk om. Hij is groot geworden in een topclub. Met Partizan in volle stadions spelen, dat is pas druk. Daar had hij in Servië geen problemen mee. Hier heeft hij met een andere vorm van druk te maken, die te maken heeft met zijn transfersom. Men houdt hier niet op te herhalen hoeveel Anderlecht voor hem betaald heeft, ik ben zeker dat hij daar vaak aan denkt. Dat is een punt waar hij overheen moet. Met zijn karakter en ingesteldheid lukt dat zeker. Hij kan leven met de kritiek die bij momenten terecht is, en soms ook niet klopt. Anderlecht zal het beste uit hem halen. Straks, want de Mitrovic die zijn trui omhoogtrekt na een doelpunt, is niet het silhouet van de echte Mitrovic die ik gekend heb." "Dat heeft niets te maken met de duur van mijn verblijf bij Mechelen. Je hebt spelers of trainers die het embleem van hun club kussen om te tonen hoe gehecht ze aan die kleuren zijn. Dat doe ik niet. Ik toon mijn respect op een andere manier. De taal van je club leren maakt daar deel van uit. Ik heb me samen met de spelers ingeschreven voor de taallessen, ik heb hen gezegd: 'We gaan allemaal veel fouten maken, maar dat is niet erg.' Als ik Nederlands praat voor een tv-interview, wordt dat ondertiteld en zijn er misschien twee miljoen kijkers die lachen, maar dat maakt me niet uit. Ik heb ten minste respect getoond." "Ik heb nooit ergens spijt van. Mechelen heeft me vertrouwen gegeven, stelde me een contract voor twee jaar voor, en dat loopt goed. Het is echt niet het moment om mijn koffers te pakken. Dat heeft niets te maken met Standard als club. Nu weggaan zou een kaakslag zijn voor al wie hier werkt. Ik speel niet met de emoties van mensen." Aleksandar Jankovic (42) traint sinds afgelopen zomer KV Mechelen. Eerder coachte hij Levski Sofia, Rode Ster Belgrado, Metalurh Donetsk, Lokeren, Lokomotiv Moskou en de beloften van Servië. DOOR PIERRE DANVOYEAleksandar Jankovic " Mijn koffers pakken en naar Standard vertrekken was een gebrek aan respect geweest voor KV Mechelen."