Alessio Castro Montes

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. verdediger, KAA Gent

Ter gelegenheid van Valentijn organiseert een advocatenkantoor in het Amerikaanse Crossville een wedstrijd waarvan de winnaar gratis bijstand krijgt in een echtscheidingszaak. Wanneer heb jij voor het laatst geprofiteerd van andermans ongeluk?

‘Ik heb een broer die drie jaar ouder is en een beetje het tegengestelde van mij. Hij is heel belezen en intelligent. Hij was eerder de lieveling van mijn vader, ik van mijn moeder. Dus als mijn moeder hem aanpakte, dan deed ik er vaak nog een schepje bovenop, zodat hij harder gestraft werd. Gekrakeel onder broers…’ ( lacht)

De Australische politie vond vorige week een man van 58 terug die twee weken daarvoor vermist was geraakt in de bush. Hij had het overleefd door water van een stuwmeer te drinken en paddenstoelen te eten. Welk voedsel zou jouw leven kunnen redden?

‘Nutella, zeker weten! Ik probeer daar nu wel mee te stoppen sinds ik een huis gekocht heb en niet meer bij mijn ouders woon. Vroeger at ik na het avondeten altijd nog één of twee boterhammen met Nutella. Nu nog maar af en toe. Ik herval dus nog wel eens, maar alleen als we verloren hebben.’

In het ijzig koude Washington, te midden van alle gasten die aanwezig waren bij de eedaflegging van president Joe Biden, vielen de wanten op van senator Bernie Sanders, die een hit werden op de sociale media. Wanneer gaf jij voor het laatst de voorkeur aan comfort boven esthetiek?

‘Onlangs gebeurde net het tegenovergestelde. De dag voor de wedstrijd tegen OHL ( 24 januari, 0-3-winst, nvdr) had de coach een oefensessie op stilstaande fases voorbereid, omdat OHL daar sterk in is. We bleven anderhalf uur in de kou. Normaal draag ik dan een muts en handschoenen, maar die had ik vergeten. Vervelend, vooral omdat mijn rol bij vrije trappen van de tegenstander vaak is om voorin te blijven hangen in geval van een tegenaanval. Wat bij een training op zulke fases natuurlijk niet te vaak gebeurt…’

Vorige week werd op de luchthaven van Chicago ene Aditya Singh aangehouden, een 36-jarige Amerikaan die al drie maanden in een voor het publiek verboden zone van de luchthaven leefde. Hij at voedsel dat hij van reizigers afbedelde. Wanneer heb jij nog eens gebruikgemaakt van de vrijgevigheid van de mensen?

‘Ik ben nogal eens verstrooid. Telkens we op afzondering gaan, vergeet ik mijn telefoon op te laden. Gelukkig zijn Niklas Dorsch, Colin Coosemans en Sven Kums goeie gasten.’

Drie stalen van ijscrème die in het noorden van China was geproduceerd, bleken het coronavirus te bevatten. Welk ingrediënt zou jij gerust van je menu willen schrappen om covid-19 te vermijden?

‘Erwtjes. Ik vraag me af waar die voor dienen. Ik vind dat die geen smaak hebben. Dus uiteraard mogen die van het menu, veel zou dat niet veranderen.’

Een 42-jarige Engelsman had maar liefst 158 pogingen nodig om te slagen voor zijn theoretisch rijexamen. Hij was met andere woorden 157 keer gezakt. Wanneer heb jij echt onder je mogelijkheden gepresteerd?

‘Wanneer ik een boek moet uitlezen. Ik denk dat ik daar op school geen enkele keer in geslaagd ben. Een schrijnend contrast met mijn broer, ik zei het al.’

Alessio Castro Montes
© ZUMAPRESS.com
Alessio Castro Montes
© Getty Images
Alessio Castro Montes
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content