Vital Heynen kijkt met vertrouwen uit naar Budejovice.

Met het bezoek van het Tsjechische Budejovice staat voor Maaseik vanavond het laatste en beslissende duel in de pouleronde van de Champions League op het programma. Winst is noodzakelijk voor het team van coach Vital Heynen om de vooraf gestelde doelstelling, de achtste finales bereiken, te behalen. Dat wordt dan waarschijnlijk als een van de beste derdes uit de poules.

Vital Heynen: “Dinamo Moskou reist volgende week met zijn B-team af naar Guimarães. Ik verwacht dan ook dat de Portugezen een goed resultaat gaan neerzetten, wat betekent dat het voor ons heel moeilijk wordt om tweede te worden. Wij moeten nu net als vorig seizoen de laatste wedstrijd winnen om de volgende ronde te bereiken als een van de beste derdes.”

Het wordt dus weer een wedstrijd van alles of niets. Hoe gaan de spelers met die druk om?

“Aangezien de Tsjechen al uitgeschakeld zijn, hoop ik dat zij niet té gebrand zijn om te winnen. Dat neemt niet weg dat de druk bij ons ligt. Wij móéten winnen. Die spanning zal je ongetwijfeld merken aan het spel, maar dat hoort nu eenmaal bij de sport. Ik heb er in elk geval vertrouwen in dat we het zullen halen.”

Dit weekend staat dan de topper bij Roeselare op het programma …

( pikt meteen in) “Ik weet dat uiteraard wel, maar ik heb er nog geen seconde aan gedacht. Onze ogen zijn gericht op het Europese parcours. Die wedstrijd tegen Roeselare zal ons een beeld geven van waar we staan op Belgisch niveau. Maar alle aandacht gaat momenteel naar de Champions League.”

Laat ons toch vooruitblikken op de Belgische topper. Het zal niet zo’n walk-over worden als in de heenronde.

“Ik ben blij dat de mensen dat beseffen. Ze hebben ons dit seizoen veel te snel in de rol geduwd van enige favoriet, die even gauw de titel zou pakken. Roeselare bewijst, ook zonder Rouzier, nu week na week dat ze goed kunnen volleyballen. Ik had ook niet anders verwacht dan dat ze zouden groeien. Roeselare heeft toch wel een opdoffer moeten incasseren in de beker van België. Ze hebben zich uitstekend herpakt met winst tegen Macerata. Ook al waren de Italianen niet volledig, het blijft knap. Waar beide ploegen nu staan, zullen we dit weekend zien. De wedstrijd gaat niet doorslaggevend zijn voor de verdere competitie.” S

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content