Alle ogen op Georges II

Zonder echt op te vallen slaagt Seraing erin om een onverwacht goed seizoensbegin te spelen. Het won al drie keer. Alleen is de aanvallende productiviteit niet wat ervan verwacht werd. De Metallo’s scoorden maar zeven keer in zes matchen. Interessant om weten: na zes wedstrijden vorig seizoen in 1B had alleen Georges Mikautadze al … twaalf goals gemaakt. Nadat hij zijn bijzondere waarde had getoond in de barragematchen tegen Waasland-Beveren, trok hij naar Metz, maar daar paste hij niet in de plannen van de trainer. Daarom keerde hij dus terug naar Luik. De man die zo gemist werd, is klaar voor een nieuw avontuur in België.

Youssef Maziz
Youssef Maziz© BELGA

De geringe aanvallende productiviteit staat dus in schril contrast met wat we een jaar geleden zagen. Vandaag is Seraing een slimme en goed georganiseerde ploeg. Jordi Condom wil mannen die de richtlijnen opvolgen. De wedstrijden van Seraing eindigen met heel klassieke scores. In de zomer van 2020 was dat nog 3-5, 2-5, 6-1, 4-3… Emilio Ferrera liet hen voetballen, omdat hij wist dat zijn verdediging weliswaar veel zou incasseren maar dat zijn aanval, met Mikautadze, er nog meer zou maken. Momenteel kan Condom een beroep doen op drie jongens die een neus hebben voor goals: naast de Georgiër zijn dat Youssef Maziz (al vier doelpunten achter zijn naam) en Marius.

Guillaume Dietsch
Guillaume Dietsch© BELGA

Franse inbreng

Het is geen wonder dat deze ploeg erg gekleurd is door spelers van Metz. De grote zusterclub toonde zich opnieuw gul met uitleenbeurten. Die Franse ervaring hebben ook Morgan Poaty en Junior Marsoni Sambu Mansoni, nog twee spelers die van over de grens komen. Zowat de helft van de kern heeft de Franse nationaliteit. En dat werkt goed. Er werd gevreesd voor een gebrek aan ervaring na het vertrek van Olivier Werner (die niet speelde maar belangrijk was als cement in de kleedkamer) en Danijel Milicevic, die vorig seizoen zowat de enige speler met eersteklasse-ervaring waren, maar dat is er niet aan te zien.

Alle ogen op Georges II

De centrale as van de ploeg is stevig en regelmatig: te beginnen met de beloftevolle doelman Guillaume Dietsch, via Wagane Faye in de verdediging tot de ervaren Ibrahima Cissé (jarenlang bij Standard en even bij Fulham). In de spits liep al Marius en die krijgt nu steun van Mikautadze. Met wat we nu zien gaan de Luikenaars niet tegen de degradatie moeten strijden.

Guillaume Dietsch

Vorig jaar speelde de Franse keeper bijna alles, ook al kreeg hij concurrentie van Werner. Dit seizoen bestaat er geen enkele discussie over: Dietsch is de onbetwiste nummer één.

Transfers out

Al Badaoui (AD Alcorcón, Esp), Sabaouni (FAR Rabat, Mar), Kakudji (Olympic Club Charleroi Farciennes).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content