Alle wegen leiden weer naar Rome

© BELGAIMAGE

Na tien jaar speelt AS Roma vanavond nog eens de kwartfinale van de CL. De opdracht is simpel: even Barcelona wippen.

In acht uur tijd was het Stadio Olimpico met zijn 65.000 plaatsen, waar AS Roma op 10 april Barça ontvangt, uitverkocht.

Na een krasselend parcours tot eind februari zijn de Romeinen nu in vorm. De klik kwam er met de zege tegen toenmalig competitieleider Napoli en de Europese kwalificatie in de achtste finales van de CL tegen Sjachtar Donetsk. Dat ze in de groepsfase eerste werden in een poule met Atlético Madrid en Chelsea, zegt ook al iets over de intrinsieke waarde van het team.

Wipt AS Roma Barcelona niet, dan moet het zonder de vetpotten van de CL na dit seizoen weer een sterkhouder verkopen. In de financiële balans die LaGazzetta dello Sport vorige week publiceerde, werd duidelijk dat AS Roma, een van de negen eersteklassers die meer uitgeven dan ze binnen krijgen, na AC Milan het meest in het rood gaat, met een tekort van liefst 47 miljoen euro. Het kreeg vorig seizoen 183 miljoen euro aan inkomsten (waarvan 111 van tv-rechten) maar spendeerde 292 miljoen euro, grotendeels aan lonen. Wil Roma volgend jaar Europees voetballen, dan moet het op aandringen van de Financial Fair Play-commissie van de UEFA dringend zijn financiën op orde brengen. Daartoe poogde het in de winter nog Radja Nainggolan (50 miljoen werd door het Chinese FC Evergrande geboden) of Edin Dzeko (Chelsea wilde 30 miljoen geven) te verkopen.

De Braziliaanse nationale doelman Alisson wil Roma alvast liefst niet kwijt deze zomer. Het weigerde onlangs een bod van 40 miljoen van Napoli. Alisson bleef in zijn eerste seizoen op de bank maar hield onder de nieuwe trainer Eusebio Di Francesco in de Serie A al 13 keer zijn netten schoon.

Di Francesco had even tijd nodig, zonder Francesco Totti en na het vertrek van Mohamed Salah naar Engeland, maar leidt nu een team in vorm.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content