Als een verlaten strand

In het hart van de Oostendse ploeg herkent Maxime D’Arpino bijna geen enkele van zijn makkers. Nochtans speelt de Fransman nog altijd voor dezelfde club. Het is iets wat aan de kust wel vaker gebeurt aan het eind van de zomer: het geld is binnen en het volk is weer weg. Geen Fashion Sakala, Kévin Vandendriessche, Jelle Bataille, Andrew Hjulsager, Arthur Theate of Jack Hendry meer, en dus moet Alexander Blessin, die wel in de Koningin der Badsteden bleef, de helft van zijn team opnieuw opbouwen.

Thierry Ambrose
Thierry Ambrose© BELGA

Elf nieuwe contracten werden er ondertekend in de Diaz Arena, maar ruim een derde van de ondertekenaars is al naar Frankrijk, want KV Oostende is maar een doorgeefluik voor AS Nancy Lorraine, een club die ook eigendom is van de Pacific Media Group en zelf niet kan transfereren. Komen de kustboys dan echt op de tweede plaats in de overvolle agenda van Gauthier Ganaye? Er zijn in elk geval nieuwkomers die de leemtes moeten vullen die de vertrekkers achtergelaten hebben. Die lijken in eerste instantie niet van dezelfde kwaliteit te zijn als hun voorgangers, maar misschien kan Blessin, door zijn dagelijkse inzet om zowel de individuen als het collectief beter te maken, eens te meer wonderen verrichten. Dat is tenslotte het recept van de clubeigenaars, die meer dan voldaan hebben aan de verwachtingen door in hun eerste seizoen KVO al aan play-off 2 te doen deelnemen. Bovendien brachten de vertrekkers – ook al waren er twee van hen einde contract – 10 miljoen euro op.

Nick Bätzner
Nick Bätzner© BELGA

De Franse connectie

Enkele van de nieuwkomers zijn nu al kandidaat voor een vertrek volgende zomer. Thierry Ambrose, die Sakala is komen vervangen aan de zijde van de sterke maar wisselvallige Makhtar Gueye, werd ook door andere Belgische eersteklasseclubs gevolgd en heeft het ideale profiel om uit te blinken op de velden van de Pro League, omdat hij de bal diep vraagt en veel flair toont in de buurt van de goal. Op het middenveld moet de kwikzilveren Kenny Rocha Santos zich nog aanpassen aan de fysieke eisen van de Oostendse Gegenpressing, maar zijn technische kwaliteiten kunnen ervoor zorgen dat hij een van de revelaties van het seizoen wordt en zijn team op sleeptouw neemt.

Als een verlaten strand

En hoewel het seizoen van de bevestiging voor Oostende wat in mineur lijkt begonnen, telt KVO niettemin een punt meer dan op hetzelfde moment vorig seizoen.

Nick Bätzner

Vorig jaar viel hij steeds vaker op in de basiself. De kleine, dynamisch Duitse middenvelder is op volle toeren aan het nieuwe seizoen begonnen met één goal en twee assists op zijn naam.

Transfers out

Theate (Bologna FC 1909, Ita), Jung (AS Nancy, Fra), Marquet (FC Universitatea Craiova 1948 SA, Rou), Dewaele (AS Nancy, Fra).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content