Drink jij ’s ochtends weleens bier? “Alcohol drinken is om problemen vragen, daarom doe ik het niet meer. Als je een pintje te veel op hebt, valt een bepaalde drempel weg en doe je dingen die je anders niet zou doen. Ik kan me ook perfect amuseren zonder drank, ik ben een heel los type op dat vlak. Ik dans en lach graag en ik ben sowieso sociaal. Als ik uitga, bestel ik meestal enkele Red Bulls.”

Waar zet jij je vlag bij Stratego?

“Ik durf die wel op een onverwachte plaats te zetten. Ik vind het ook best om met het zware geschut langs één flank op te rukken en om daarna met een man of twee langs de andere kant een aanval in de rug te plaatsen. Vroeger speelde ik nog liever Monopoly, of een variant daarvan, met voetbalstadions. Alles waar geld aan te pas kwam, interesseerde mij. Ik probeerde dan om de bank te zijn, zodat ik wat vals kon spelen.”

Welke geurverfrisser zet jij in je toilet?

“Mocht ik dat zelf moeten beslissen, dan zou ik voor een vanillegeurtje gaan, maar thuis zorgt mijn zus daarvoor. Voorlopig woon ik nog in bij Maithé. Ze is elf jaar ouder en ik zag haar altijd meer als een tweede moeder dan als een zus. Intussen heeft ze twee dochtertjes, eentje van zes en eentje van drie. Soms pas ik op hen. Het is ongelooflijk hoeveel liefde je van die kindjes krijgt. We amuseren ons rot. Op de Wii is er nu een spelletje waarbij je dansjes moet nadoen, ‘ Just Dance‘ heet dat. Ze vragen mij dikwijls om mee te doen. De jongste staat dan te springen als een klein aapje.” ( lacht)

Liet jij al eens iets in de wc-pot vallen?

“Al veel. Ik zit graag op mijn gemak op het toilet. Vroeger nam ik elke keer mijn iPod mee, maar dan zette ik me op het eind recht en had ik het zitten. Als dat één keer gebeurt, valt zo’n ding nog te redden, is mijn ervaring. Maar als je iPod voor de tweede keer in de pot valt, is hij sowieso kapot. Ik hielp er zo al enkele om zeep. Tegenwoordig neem ik alleen nog maar een boekje mee.”

Is bij jou vrijdag visdag?

“Nee. Vroeger was dat wel zo, toen ik elke middag ging eten in het restaurant waar Maithé werkte. Dat was wel tof, mijn klasgenootjes zaten ondertussen op school hun boterhammetjes op te eten. Nu heeft mijn zus haar eigen restaurant. Op drukke momenten spring ik daar bij als plongeur, dan sta ik van zeven tot elf borden af te wassen.”

Wat was vroeger op school je favoriete speeltijd?

“Die in de namiddag, want nadien was er maar één lesuur meer. Ik ging naar ‘De Schorre’ in Sint-Amands. Daar was er een kinderboerderij met geiten en bokken, een basketveldje en een grasplein met twee doelen. Wij hadden echt geen klagen. Tijdens de speeltijd liep ik meestal op het voetbalveld. Ik was een heel spontaan kind dat veel plezier maakte. Ik hield ook van de interactie met de leerkrachten, ik was enthousiast en energiek. Theoretische lessen vond ik maar gewoontjes, de knutsellessen lagen mij het best. Ik herinner me dat ik met vijf anderen eens een maquette van een huis bouwde. We hadden veel inspiratie en een grote fantasie. We werkten met gyproc en piepschuim. Ik was de werfleider, ik zorgde voor de planning en de structuur. Het werd een achthoekig gebouw en elke wand maakten we in een andere kleur. We zorgden voor alle details: stoelen, kasten, spiegeltjes … Er waren drie verdiepingen en een dakterras met zwembad. Er stonden zelfs palmboompjes bij, geloof ik. We kregen 40 op 40.”

Van welke babe had je een maquette kunnen maken om bij dat zwembad te leggen?

“Volgens mij krijg je de perfecte vrouw qua uiterlijk als je een mix maakt van Eva Mendes, Beyoncé en Jessica Alba. Maar eerlijk gezegd zou ik geen van die drie moeten hebben. Volgens mij krijg je daar alleen maar problemen mee. Die zijn te mooi, je kunt die niet op je hof houden.”

In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content