Amerikaans jumpingruitster, en dochter van, Jessica Springsteen mag dromen van Tokyo

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

De dochter van Bruce Springsteen mag dromen van de Olympische Spelen. En misschien reist er een Belgisch paard met haar mee naar Tokio.

De Belgische jumpingruiter Pieter Devos pakte na de 17e manche opnieuw de leiding in de Longines Global Champions Tour, ook al moest hij de overwinning in Saint-Tropez aan Jessica Springsteen laten. De 27-jarige dochter van rocklegende Bruce won in Zuid-Frankrijk haar eerste grand prix en mag, met haar vijfde plaats op de ranking van de Verenigde Staten, dromen van een ticket voor de Olympische Spelen in 2020. Ook haar Italiaanse vriend Lorenzo de Luca is nog in de running voor Tokio.

Jessica Springsteen groeide met haar twee broers op in New Jersey, waar vader Bruce en moeder Patti Scialfa, gitariste en zangeres van Springsteens E Street Band, na hun vertrek uit Los Angeles een grote paardenboerderij hadden gekocht. Op haar vierde draafde ze voor het eerst over de immense weilanden en domineerde ze de ponykampioenschappen in haar staat, op haar zestiende won ze het prestigieuze National Championship in Syracuse. Ze was reserveamazone voor de Spelen in Londen in 2012 en werd uiteindelijk niet geselecteerd, maar een deeltje van het fortuin van papa Springsteen werd nuttig besteed: Vindicat W, het paard waarmee de Brit Peter Charles het goud won, verhuisde van Engeland naar New Jersey. De exacte prijs werd niet bekendgemaakt, maar volgens de Daily Mail wisselde het toppaard voor om en bij de 8 miljoen euro van eigenaar.

Big business, meer dan ooit. De familie Springsteen is een graag geziene klant van Stephex Group, het Belgische bedrijf van oprichter en CEO Stephan Conter in Meuzegem (Wolvertem), het Real Madrid in het wereldje van fokken en verhandelen van jumpingpaarden. Jessica zit in het team van Conter, die nog meer bekende dochters over de vloer krijgt: Jessica Gates, Eve Jobs of … Arina Abramovitsj. Nog geen olympisch materiaal zoals Jessica, maar met een toppaard kan dat nog komen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content