Even het geheugen opfrissen. Marc Coucke laat KVO vallen als een baksteen en landt met bazuingeschal in wat toen nog het Constant Vanden Stockstadion heette. Wat volgde was een trits ontslagen; een hele resem oudgedienden ( Gunther Van Handenhoven; enz…), twee trainers ( Hein Vanhaezebrouck, Fred Rutten), twee sportief managers ( Luc Devroe en Frank Arnesen): ze kregen allen hun C4. Enter Michael Verschueren, met in zijn kielzog King Kompany en… The Process. Voorlopig bilan: geen noemenswaardige sportieve resultaten en het financiële plaatje oogt ook allesbehalve positief. Gevolg: kritiek vanuit alle kanten. En dat is nu precies iets waar Coucke van gruwelt. Dus moest er nogmaals een restyling worden doorgevoerd. Paukenslag!!! Intrede van een serie zogenaamde zwaargewichten: Karel Van Eetvelt (wat een jobhopper is die man!); media-tycoon Wouter Vandenhaute; wielerbaas Patrick Lefevere en Brussels burgemeester Philippe Close. Vraag: wat nu met Verschueren ?

Men schijnt bij deze make-over gemakshalve te vergeten dat in een voetbalclub alles, maar dan ook alles, afhangt van wat er op het veld gebeurt. Want in de bestuurskamer en op het bureau van de algemeen directeur worden geen doelpunten gescoord en verhindert men geen tegengoals. En daar nijpt nu net het schoentje bij Anderlecht: de loodzware spelersgroep voldoet vandaag niet aan de verwachtingen. Raakt paars-wit zijn (vele) overtollige spelers kwijt tijdens de wintermercato? Arriveren er nog nieuwkomers met enige meerwaarde en vooral: waar blijft die hoogstnoodzakelijke spits? De nieuwelingen in de raad van bestuur, de extern adviseur en de CEO weten alvast welke serieuze problemen hen wachten.

Of de blijde intrede van die ‘grote namen’ Anderlecht definitief op het goede spoor zal zetten is voer voor astrologen. Wat de modale supporters in het Lotto Park betreft: vingers gekruist; wait and see

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content