Wanneer onze ploeg geen strafschop kreeg, dan riepen wij in koor “Anderlecht pinanti”; omdat bij de minste overtreding tegen Anderlecht een strafschop werd gefloten. En voor dezelfde fout kreeg de andere ploeg geen penalty.

Het is een publiek geheim dat Anderlecht wordt bevoordeeld door de scheidsrechters. En het is nog altijd zo! Bij Cercle-Anderlecht werden twee zuivere strafschoppen niet gefloten en de VAR trad niet op, terwijl op de beelden zeer goed te zien was dat twee strafschoppen moesten worden gefloten. Ofwel is de VAR koffie aan het drinken ofwel wordt Anderlecht moedwillig bevoordeeld.

Men doet er alles aan om Anderlecht in play-off 1 te krijgen. Het is wraakroepend dat Cercle hierdoor verloor; Anderlecht speelde zeer slecht en verdiende niet om te winnen, maar als de leiding doet alsof hun neus bloedt, dan wint het toch onverdiend.

Wat ik ook wil aanhalen, is dat de pers mag stoppen met alle berichten over Anderlecht en Kompany. Kompany mag overtredingen maken zonder dat er gefloten wordt. Tegen Cercle hield hij met zijn arm Hazard tegen, er werd niet gefloten, ook speelde hij terug op de doelman, maar er werd niet gefloten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content