Dinsdag begint het seizoen voor Noliko Maaseik pas echt. In Parijs opent het team van Anders Kristiansson de Champions League tegen titelverdediger Paris Volley.

Niet meteen een gemakkelijke opening, maar anderzijds hebben jullie niets te verliezen in Parijs.

Anders Kristiansson : Dat klopt. Al twee, drie jaar moest Parijs nauwelijks sleutelen aan zijn ploeg. Met het rally-pointsysteem heb je altijd een kans om te winnen, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat Parijs favoriet is.

Als voorbereiding op de Champions League kozen jullie voor een oefenstage in Italië, een noodzaak om gewoon te worden aan het hogere tempo in de Champions League ?

Het is altijd interessant om tegen goeie ploegen te spelen. We wisten dat de competitie in Italië een aantal weken stillag als gevolg van de World Grand Champions Cup in Japan en dat was voor ons een uitgelezen kans om tegen een aantal toppers te volleyballen. In de competitie krijgen we op Everbeur na in deze periode geen sterke ploegen voorgeschoteld.

Wat wil Maaseik in de Champions League bereiken ?

We zouden ons heel graag kwalificeren voor de kwartfinale, maar realisme is altijd op zijn plaats. We zitten in een erg zware poule, dus is een derde plaats ook niet slecht, en dan bedoel ik voor het Belgische volleybal op langere termijn.

Hoe groot is volgens jou de kans dat Maaseik bij de eerste twee eindigt ?

Parijs is normaal gezien de sterkste ploeg in de poule. De andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Ik zag Iraklis Thessaloniki nog niet aan het werk, maar het beschikt over heel wat klassespelers. Dat betekent dan weer niet noodzakelijk dat het een goed team heeft. Zoals de meeste Griekse ploegen zijn ze allicht een stuk sterker thuis dan op verplaatsing. Ekatarinburg is de grote onbekende, maar je eindigt niet als tweede in Rusland als je niet kan volleyballen.

Voor het seizoen zei Vital Heynen ons dat de kwartfinale halen een ‘must’ is. Is dat dan nu veranderd ?

Ik kan ook zeggen dat het een must is, maar wat als het dan niet lukt ? Het is een semantische discussie, een must of niet : we moeten het wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Meestal valt de beslissing in een formule met poules van vier pas in de laatste wedstrijd. Zelfs als je twee van de eerste drie wedstrijden wint, heb je nog nergens zekerheid over.

Is Maaseik voldoende gewapend, met andere woorden ben je tevreden over het niveau dat jullie tot nu toe haalden ?

Niet echt. We spelen met te veel ups en downs. Vooral de receptie baart me wat zorgen, maar daar werken we keihard aan.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content