AA Gent won op een diefje op Moeskroen en blijft zonder puntverlies mee aan de leiding in de rangschikking. Opmerkelijk was de naam van de Gentse doelpuntenmaker : Anders Nielsen, 30 al ondertussen en goed een maand geleden nog een speler op overschot en dus niet langer gewenst.

Is dit een revanche op Patrick Remy ?

Anders Nielsen : Helemaal niet. Ik zie het eerder als een overwinning op mezelf. Ik wist dat het heel moeilijk zou worden, omdat de trainer lang twijfelde aan mijn fitheid. Bovendien werden er in het tussenseizoen heel wat nieuwe spelers aangekocht, wat de concurrentie nog groter maakte dan ze al was. Maar het is me op training toch gelukt om hem van mijn gelijk te overtuigen.

De trainer kende jou niet echt goed ?

Dat klopt. Dat vormde lange tijd een probleem. Voor mijn vertrek naar Omonia Nicosia in Cyprus speelde ik een tweetal wedstrijden onder zijn hoede. Door een schouderblessure had ik echter niet voluit kunnen trainen, waardoor hij al snel begon te twijfelen aan mijn fysieke paraatheid. Hij wil alleen maar werken met honderd procent fitte spelers. Deze keer had ik het geluk dat ik de eerste zeven weken probleemloos kon meetrainen. Toch wil ik niet euforisch doen. Het is niet omdat ik vrijdag scoorde, dat ik tegen Westerlo ook aan de aftrap zal staan. Kaklamanos keert immers terug uit schorsing en volgens mij gaat hij zeker spelen.

Het lijkt er sterk op dat jij als laatste man uit de huidige selectie een kans kreeg om je te bewijzen als rechterflankaanvaller. Eerder konden Lempereur, Mudingayi en deels ook Gajser op die positie niet overtuigen, zodat Remy al om een extra aanvaller begon te roepen.

Ook voor mij was het een grote verrassing dat ik al op de tweede speeldag een kans kreeg. Het bewijst nog maar eens mijn waarde voor AA Gent. Ik ben als aanvaller enorm polyvalent. Statistisch bekeken speelde ik toch tachtig procent van alle wedstrijden. Dat komt omdat ik de voorbije jaren naar mijn lichaam leerde luisteren en zware belasting vermijden. Als ik rustte op momenten dat de anderen een tweede training afhaspelden, was dat niet om in mijn bed te kruipen. Nee, mijn lichaam had die rust gewoon nodig.

Heeft AA Gent die nieuwe spits nog nodig ?

Ik weet het niet. Dat is eerder een vraag voor de trainer, want hij bepaalt nog altijd de tactiek. Bovendien ben ik niet echt een diepe spits of een typsiche afwerker. Ik zie mezelf eerder als meid voor alle werk. Maar die spelers kunnen ook belangrijk zijn, hoor. ( lacht)

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content