André Silva – CLUB: Eintracht Frankfurt

© BELGAIMAGE

De 25-jarige Portugese aanvaller loodste met een nieuwe goal zijn team voorbij TSG 1899 Hoffenheim (1-3), waardoor CL-voetbal en een clubrecord lonkt

Neem even de cijfergegevens van fenomeen Robert Lewandowski (24 goals in 19 duels) weg en André Silva mag zich met 17 treffers en 5 assists in 19 partijen uitroepen tot de meest doeltreffende schutter in de Bundesliga. De 37-voudige international, die in september 2020 na een huurperiode voor 3 miljoen euro definitief werd overgenomen van AC Milan, profiteert maximaal van de opmars die het team van Adi Hütter de afgelopen weken inzette.

In de laatste acht competitieduels haalde Eintracht Frankfurt via zeven zeges en een gelijkspel 22 op 24, waardoor het voor Bayer Leverkusen én zelfs Borussia Dortmund momenteel vierde staat. Die plek geeft straks recht op een ticket voor de CL-groepsfase, de hoofdprioriteit dit seizoen. ‘Wij behoren nu ook echt tot de topteams’, verwoordde de 50-jarige Oostenrijkse coach het nieuwe zelfbewustzijn van de club uit Hessen.

In de 3-4-2-1-veldbezetting krijgt Silva in zijn rug de steun van Daichi Kamada (ex-STVV) en Armin Younes, terwijl op de flanken Filip Kostic (links) en Erik Durm voor diepgang zorgen. Een clubrecord lonkt zelfs voor de 25-jarige Portugese diepste spits, want clublegende Bernd Hölzenbein scoorde in het seizoen 1976/77 maar liefst 26 keer voor Eintracht Frankfurt.

Kan Silva het clubrecord van Bernd Hölzenbein – 26 goals in 1976/77 – breken?

Silva, in 2021 al goed voor acht treffers en twee assists en momenteel 28 miljoen euro waard, kreeg eind vorige maand te horen dat Atlético Madrid en Wolverhampton Wanderers interesse toonden. Maar de rechtsvoetige aanvaller met rugnummer 33, die in de zomer van 2017 FC Porto verruilde voor AC Milan, verkiest momenteel standvastigheid in plaats van onzekerheid bij een nieuw buitenlands avontuur. Want vanaf 15 juni heten de EKtegenstanders Hongarije, Duitsland en Frankrijk. Een volgende uitdaging wacht dus al.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content