Andreas Cornelius – club: Parma Calcio 1913

© GETTY IMAGE

De 26-jarige Deense aanvaller lag met drie treffers aan de basis van de 5-1-zege tegen Genoa CFC.

Soms zit geluk in een kleine hoek. Dat weet ook Andreas Cornelius maar al te goed sinds afgelopen weekend. Want was er niet de enkelblessure van targetman Roberto Inglese – in acht Serie A-duels dit seizoen goed voor twee goals – na amper tien minuten, dan stond hier nu geen stukje over zijn Deense vervanger.

Coach Roberto D’Aversa (44), die in de Italiaanse pers wordt geprezen omdat hij zijn team laat spelen met bijzonder veel grinta, raakte de juiste snaar bij zijn invaller. Want als je tussen minuut 42 en 50 goed bent voor drie goals, waarbij de ene al wat mooier was dan de andere, dan mag er worden gesproken over een onemanshow. Een prachtige kopbal op vrije trap van Matteo Scozzarella, een trap met links op aangeven van routinier Gervinho (ex-Beveren) of een trap in de rechterhoek, alles gebeurde perfect en foutloos. Het leek op de productie van een spits die overloopt van het vertrouwen. Nochtans is Cornelius in principe maar een bankzitter.

Het blijft een zeldzame opflakkering van de 24-voudige international, voor wie Vincent Tan (de Maleisische eigenaar van KV Kortrijk en Cardiff City) in juli 2013 8,7 miljoen euro betaalde aan FC Kopenhagen. Een vijfjarig contract en een weeksalaris van ruim 50.000 euro konden de 1,93 meter grote aanvaller niet aanzetten tot opmerkelijke prestaties. Want na amper een half jaar (en een zware enkelblessure) stond Cornelius al terug in het Parken Stadion.

Met 28 goals in 91 duels sprong de diepe spits weer in het oog van buitenlandse geïnteresseerden. Atalanta BC had in juli 2017 4,75 miljoen euro veil voor Cornelius. Maar na 3 treffers in amper 23 wedstrijden volgden verhuurbeurten aan Bordeaux en nu dus Parma. Komt de echte wederopstanding eraan?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content