clubinfo

opgericht in 1919

voorzitter

Saïd Chabane

stad

Angers

151.520 inwonersstadion

Raymond Kopa

17.048 capaciteit

clubkleuren

wit-zwart shirt, zwarte broek

website

www.angers-sco.fr

erelijst

-

trainer STÉPHANE MOULIN

04/08/1967

Als opvolger van Arsène Wenger is hij de trainer die tot nu toe het langst op post is gebleven (sinds juni 2011) in een club die tot de top vijf behoort in Europa.

Hij heeft Angers in de finale gebracht van de beker van Frankrijk in 2017, 60 jaar na de laatste finaleplaats van deze ploeg.

Gedurende zijn twintig jaren als coach heeft hij slechts twee clubs gekend: Châtelleraut et Angers.

smaakmaker STÉPHANE BAHOKEN

Als zoon van de Kameroense ex-international Paul Bahoken (meer dan 80 selecties) heeft de kleine Stéphane het van geen vreemden. Opgeleid in zijn geboortestreek, bij OGC Nice, heeft hij zich toch niet kunnen doen gelden, ondanks drie seizoenen in de A-kern. Nadat hij werd uitgeleend aan het Schotse St.-Mirren, besliste de spits om op zoek te gaan naar beter, bij Strasbourg dat toen in derde klasse speelde. En dat is een geluk voor hem geweest: in drie seizoenen is hij tweemaal op rij gepromoveerd, gevolgd door een volledig seizoen in de Ligue 1. Hij kon bovendien goed standhouden en haalde zijn eerste selectie voor de Kameroense nationale ploeg, in het spoor van zijn vader. Verlengde zopas voor de komende vier seizoenen.

STÉPHANE MOULIN, PHOTOPQR/LE COURRIER DE L'OUEST/
STÉPHANE MOULIN © PHOTOPQR/LE COURRIER DE L'OUEST/

transfers in

Bahoken (Strasbourg), Bertrand (Cholet), Cissé (Tours), Manzala (Amiens), Pajot (Saint-Etienne).

out

Coulibaly (Rangers, Sco), Crivelli (Caen), Guillaume (Nîmes), Letellier (Troyes), Mutombo (Orléans), Oniangué (Caen), Serin (Boulogne), Sunu (Erzurumspor, Tur), Tahrat (Lens), Toko Ekambi (Villarreal, Esp).

STÉPHANE BAHOKEN, Soccrates / Icon Sport
STÉPHANE BAHOKEN © Soccrates / Icon Sport
opgericht in 1919 voorzitterSaïd Chabane stad Angers 151.520 inwonersstadion Raymond Kopa 17.048 capaciteit clubkleurenwit-zwart shirt, zwarte broek websitewww.angers-sco.fr erelijst- 04/08/1967 Als opvolger van Arsène Wenger is hij de trainer die tot nu toe het langst op post is gebleven (sinds juni 2011) in een club die tot de top vijf behoort in Europa. Hij heeft Angers in de finale gebracht van de beker van Frankrijk in 2017, 60 jaar na de laatste finaleplaats van deze ploeg. Gedurende zijn twintig jaren als coach heeft hij slechts twee clubs gekend: Châtelleraut et Angers.Als zoon van de Kameroense ex-international Paul Bahoken (meer dan 80 selecties) heeft de kleine Stéphane het van geen vreemden. Opgeleid in zijn geboortestreek, bij OGC Nice, heeft hij zich toch niet kunnen doen gelden, ondanks drie seizoenen in de A-kern. Nadat hij werd uitgeleend aan het Schotse St.-Mirren, besliste de spits om op zoek te gaan naar beter, bij Strasbourg dat toen in derde klasse speelde. En dat is een geluk voor hem geweest: in drie seizoenen is hij tweemaal op rij gepromoveerd, gevolgd door een volledig seizoen in de Ligue 1. Hij kon bovendien goed standhouden en haalde zijn eerste selectie voor de Kameroense nationale ploeg, in het spoor van zijn vader. Verlengde zopas voor de komende vier seizoenen. Bahoken (Strasbourg), Bertrand (Cholet), Cissé (Tours), Manzala (Amiens), Pajot (Saint-Etienne). Coulibaly (Rangers, Sco), Crivelli (Caen), Guillaume (Nîmes), Letellier (Troyes), Mutombo (Orléans), Oniangué (Caen), Serin (Boulogne), Sunu (Erzurumspor, Tur), Tahrat (Lens), Toko Ekambi (Villarreal, Esp).