Geboorteplaats en -datum?

Deurne, 1 oktober 1976

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik doe één keer in de week Pilates, een soort intensieve lichaamstraining via matoefeningen. Het is misschien geen echte competitiesport, maar ik kom wel iedere week zwetend buiten. Daarnaast loop ik ook geregeld de trap op en af met mijn twee kleine kindjes, een sportprestatie op zich. ( lacht) In mijn jeugd heb ik veel aan sport gedaan, maar ik ben nooit blijven hangen bij één bepaalde sporttak. Als ik aan iets begon, was ik er heel snel mee weg, maar ik was het even snel weer beu. Skiën, zwemmen, tennis, squash, schaatsen, … Ik heb het allemaal een paar maanden gedaan en de trainers vroegen telkens of ik mij er volledig op wou toeleggen, maar dan haakte ik meestal af.

Welke sporten volg je passief?

Als ik daar tijd voor heb, kijk ik heel graag naar sport. Ik blijf zeker hangen als er wielrennen op tv is, maar ook atletiek of schaatsen. Voetbal vind ik minder leuk. Mijn vriend is wel diehardsupporter van Germinal Beerschot, dus of ik nu wil of niet, ik blijf wel op de hoogte van het voetbal. Ik ben één keer mee geweest naar het Kiel, maar dat vond ik behoorlijk saai. Ik had geen geluk: het was geen leuke match, het vroor dat het kraakte en ik ergerde me kapot aan dat machogedrag van die voetballers. Ik heb meer respect voor sporters die meer moeten doen voor hun sport dan twee uur trainen per dag. Zo ’n triatleet die maanden aan een stuk zwaar traint en dan zijn topprestatie amper beloond ziet met een klein kolommetje in de krant, daar heb ik respect voor.

Heb je idolen in de sport?

Ik ben altijd fan geweest van Fred Deburghgraeve. Jarenlang lag hij van ’s morgens vroeg al in het water, helemaal op zijn eentje. Alles moest wijken voor zijn doel, maar hij heeft uiteindelijk wel het allerhoogste in de sport bereikt. Zo’n verhaal vind ik prachtig. Maar ik kan evengoed nagelbijtend zitten supporteren voor Tom Boonen in Parijs-Roubaix. Ook voor Kim Clijsters en de manier waarop ze een comeback gemaakt heeft, heb ik veel bewondering.

Is er één sportmoment dat je bijblijft, een kippenvelmoment?

Dan kies ik toch voor een voetbalwedstrijd die ik wél leuk vond: de bekerfinale van 2005. Germinal Beerschot won toen van Club Brugge. Die sfeer op de Heizel was wel aangenaam, maar toch ga je mij niet snel nog eens naar een voetbalwedstrijd krijgen. ( lacht)

door bregt vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content