Ansgar Knauff – club: Borussia Dortmund

© BELGAIMAGE

De 19-jarige Duitse spits begon verrassend aan het CL-duel bij Manchester City en was als invaller de matchwinnaar in de 2-3-zege op VfB Stuttgart.

Wat een week beleefde Ansgar Knauff! Tot voor kort maakte hij immers nog deel uit van de tweede ploeg van Borussia Dortmund. In de Regionalliga Westduels haalde de linksbuiten echter uitstekende cijfers (7 goals en 6 assists in 22 duels). Dat merkte ook Edin Terzic (38), hoofdcoach ad interim van de eerste ploeg, op. Op 20 maart gaf hij hem al tien minuten speeltijd tegen 1. FC Köln. Als rechterverdediger was Knauff toen met een assist voor Erling Haaland mee verantwoordelijk voor het 2-2-gelijkspel. Een betere entree kon de jongeling zich niet wensen.

Knauff is al de vijfde doelpuntenmaker onder de twintig jaar dit seizoen bij Borussia Dortmund.

Ook in de 1-2-nederlaag tegen Eintracht Frankfurt mocht Knauff een halfuurtje opdraven, deze keer als vervanger van Thorgan Hazard. Groot was echter ieders verrassing dat de uit Göttingen afkomstige flankspeler in de basis stond voor de Champions Leaguematch tegen Manchester City. Als rechtsbuiten vocht hij 63 minuten lang duels uit met João Cancelo, alvorens te worden afgelost door Giovanni Reyna.

Afgelopen zaterdag volgde al een nieuw hoogtepunt. In een temporijk duel bij VfB Stuttgart maakte hij tien minuten voor het einde zijn eerste doelpunt, meteen goed voor de 2-3-eindwinst. ‘Ik hoop dat het zo nog even mag verder gaan’, straalde de youngster achteraf. Na eerder Youssoufa Moukoko, Reinier, Reyna en Jude Bellingham is hij de vijfde doelpuntenmaker onder de twintig jaar dit seizoen bij Borussia Dortmund, een bevestiging van de succesvolle jeugdpolitiek. ‘Ansgar heeft de moed en het zelfvertrouwen om zijn kwaliteiten te tonen’, weet Terzic. ‘Hij kan elke tegenstander voorbijvliegen.’ Misschien kan hij dat vandaag/woensdag ook nog eens tonen in de terugwedstrijd tegen Manchester City?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content