Arminia Bielefeld

© BELGAIMAGE

Trainer Frank Kramer 03/05/1972

? Hij heeft een stevige reputatie wat het opleiden van jongeren betreft en stond al aan het hoofd van heel wat jeugdelftallen (U18 tot U20), voor hij de jeugdopleiding van RB Salzburg onder zijn hoede nam.

? Bij zijn komst vorig jaar stond Bielefeld op een barrageplaats. Hij keerde de situatie om met 17 op 33, waardoor de club zich rechtstreeks redde.

? Bielefeld had een van de oudste ploegen in de Bundesliga, maar de komst van Kramer moet dat veranderen.

Transfers

IN

Florian Krüger (FC Erzgebirge Aue), Bryan Lasme (FC Sochaux, Fra), Sebastian Müller (VfL Osnabrück), Masaya Okugawa (RB Salzburg, Aut), Guilherme Ramos (CD Feirense, Por), Alessandro Schöpf (Schalke 04), Janni Serra (Holstein Kiel), Sebastian Vasiliadis (SC Paderborn 07).

Amos Pieper
Amos Pieper© Friso Gentsch/dpa

OUT

Sergio Córdova (FC Augsburg), Ritsu Doan (PSV, Ned), Jóan Símun Edmundsson (Waasland-Beveren, Bel), Anderson Lucoqui (1. FSV Mainz 05), Arne Maier (Hertha BSC), Noel Niemann (TSV Hartberg), Can Özkan (Fortuna Düsseldorf), Nikola Rehnen, Sven Schipplock (VfB Stuttgart), Nils Seufert (SpVgg Greuther Fürth), Cebio Soukou (SV Sandhausen), Michel Vlap (RSC Anderlecht, Bel), Andreas Voglsammer (1. FC Union Berlin), Reinhold Yabo (gestopt).

Arminia Bielefeld

Smaakmaker Amos Pieper

Amos Pieper werd opgeleid bij Borussia Dortmund en maakte veel indruk in de jeugdelftallen van BVB. Na twee titels met de U19 klopte hij op de poort van de eerste ploeg. Lucien Favre oordeelde dat de centrale verdediger wat tekortkwam en zo mocht die in januari 2019 naar een andere Duitse club vertrekken, Arminia Bielefeld. Het seizoen erop verwierf hij een basisplaats in het centrum van de verdediging en hielp hij zijn club aan de titel in de 2. Bundesliga.

Dat de mannen van Frank Kramer zich vorig seizoen wisten te handhaven in de 1. Bundesliga hebben ze in grote mate te danken aan hun verdediging. Pieper speelde defensief een heel sterk seizoen en toonde zich af en toe ook vooraan beslissend, met een assists die tot de 1-0-zege tegen Schalke leidde en een goal die goed was voor een punt tegen het grote Bayern München. Die treffer maakte hij trouwens op een haarfijne voorzet van … Michel Vlap.

Zijn voornaam werd niet lukraak gekozen. Hij komt uit een heel katholiek gezin en was in zijn jeugdjaren misdienaar.

Arminia Bielefeld
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content