Cercle Brugge speelde na de prima competitiestart voor de derde keer op rij gelijk. Toch vind Arnar Vidarsson niet dat de motor sputtert.

Cercle mag niet tevreden zijn met de 3 op 9 tegen Lierse, Standard en STVV, toch?

“Tegen Lierse vergaten we het gewoon af te maken. Laat ons die match tien keer herspelen en we winnen acht keer. Een punt op Standard is nooit slecht, maar er zat meer in na een hele goede eerste helft. We worden daar een zuivere strafschop ontnomen en dan merk je dat die ontgoocheling wel weegt op onze jonge ploeg. Ook aan onze concentratie moeten we nog werken, dat bleek dit weekend tegen STVV. Maar het voetbal was de voorbije weken zeker niet minder dan voordien. De voorbije wedstrijden zijn interessante leermomenten.”

Eind mei werd je contract verlengd, voor nog eens twee seizoenen.

“Ik ben intussen ook een echte Cercleboy geworden. ( lacht) Ik krijg veel vertrouwen van Bob Peeters, al moet ik mij – net zoals de rest – elke week opnieuw bewijzen. Ik ben al een tijdje bezig ( Vidarsson speelde meer dan 350 wedstrijden in eerste klasse, nvdr), maar heb het laatste jaar toch nog dingen bijgeleerd van de trainer, over mijn manier van bewegen bijvoorbeeld.”

Samen met Bernt Evens ben je eigenlijk de enige dertiger in de basiself, de rest zijn tieners of prille twintigers. Voel je je thuis tussen al dat jong geweld?

“Bernt en ik zijn een beetje de oldtimers van de groep, maar ik denk dat we met onze ervaring toch nog een belangrijke rol te spelen hebben. Chapeau voor de jonge gasten trouwens, want ik zie sommigen een niveau halen waar ik op mijn 20e alleen nog maar van kon dromen.”

Ben je een verlengstuk van de trainer?

“Ik ben altijd iemand geweest die veel praatte op het veld. De trainer vertrouwt erop dat ik tijdens de wedstrijden de organisatie van de ploeg in handen neem.”

Twee andere ‘oldtimers’ verlieten deze zomer Cercle. Hoe keek jij naar het vertrek van Frederik Boi en Denis Viane?

“De trainer heeft een heel duidelijke visie over hoe hij wil voetballen en op basis daarvan was een vertrek van Boi en Viane bespreekbaar. Het zijn twee absolute Cerclemonumenten en ze waren belangrijke pionnen in de kleedkamer. Dan moet je als trainer wel serieus wat lef hebben om te zeggen dat ze mogen vertrekken. Als we vandaag geen zestien, maar zes punten hadden gehad, zou de kritiek al klaar geweest zijn. De goede resultaten geven Peeters echter gelijk. Trouwens, ik weet van Denis en van Frederik dat ze heel tevreden zijn bij hun nieuwe clubs, dus het is een win-winsituatie.”

Denis Viane zou na dit seizoen assistent-trainer Ronny Desmedt vervangen, maar zit intussen bij Antwerp. Zou jij eigenlijk ook niet in aanmerking komen voor zo’n rol?

“Op dit moment ben ik nog voetballer. Misschien blijf ik ook na het einde van mijn huidige contract, in juni 2013, nog spelen. Maar ik volg intussen wel de trainersopleiding en er is al afgesproken met Cercle dat ik hier na mijn actieve carrière een functie ga opnemen. Hoe of wat, dat moet nog allemaal besproken worden. Assistent zijn van twee vakmannen als Bob Peeters en Lorenzo Stae-lens, dat zou fantastisch zijn.”

DOOR BREGT VERMEULEN

“Je moet veel lef hebben om te zeggen dat Boi en Viane mogen vertrekken.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content