Arsenal staat voor eerste grote test

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Hoe ernstig we met Arsenal moeten rekening houden in de strijd aan de top van de Premier League weten we misschien al na zaterdag, als de Gunners op bezoek gaan bij Liverpool.

In mei gaven de bookmakers amper kansen aan Arsenal, nog wel finalist van de Europa League, maar in het verre Baku door Chelsea met lege handen naar huis gestuurd. In eigen land werd het maar vijfde, net buiten de plaatsen voor de Champions League en achter Tottenham Hotspur, veel erger kan het leven voor een Gunner niet zijn. Toen die ook nog eens lang tevreden moest zijn met Dani Ceballos, gehuurd van Real Madrid, als enige nieuwkomer, en Aaron Ramsey naar Italië verhuisde zonder een cent op te brengen, leek een triest seizoen opnieuw nabij. Zeker toen de club liet weten dat er maar een goeie 50 miljoen euro aanwezig was aan transferbudget.

Schoon volk

Maar hoop is er altijd en toen het stof was neergedaald, bleken de Gunners plots voor… 152 miljoen te hebben gespendeerd. Aan de inkomstenzijde stond 50 miljoen. Naast Ceballos kwamen ook nog Pépé, David Luiz, en de beloftevolle linksachter Kieran Tierney. Met Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Granit Xhaka en anderen nog in de kern zag het leven er weer rooskleurig uit. Unai Emery heeft schoon volk in zijn ploeg, vonden ook de bookies, die de quoteringen voor succes plots naar beneden halveerden.

Heeft Arsenal dan gelogen, toen het over zijn budget sprak? Ja en neen. Er werd meer uitgegeven, maar als je diep in de cijfers analyseert, en de investeringen spreidt over jaren, komen experts uit bij een uitgave van 50 miljoen (aan transfers) en nog eens 25 miljoen aan loon daar bovenop.

Carjacking

David Luiz moet achterin Laurent Koscielny kunnen vervangen, Tierney is volgens Engelse waarnemers beter dan Sead Kolasinac, wiens vrouw na de recente (gewapende) carjacking – waarbij ook Özil het slachtoffer was – terug is naar Duitsland.

Beide voetballers staan onder bewaking en zaten tegen Burnley vorig weekend voor het eerst in de wedstrijdkern. Op papier lijkt Arsenal versterkt, tegen een goed gerodeerd Liverpool zal zaterdag moeten blijken hoe snel een en ander in mekaar klikt. Doel: weer richting CL en verder. Wie weet …

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content