Anderlecht

Same old story. Veel balbezit, degelijk spel, hoopvolle prestatie maar wel opnieuw geen uitgespeelde kansen en de onvermijdelijke terugval in de tweede helft. Krampen bij de jongeren, zonder Van Crombrugge werd het een afstraffing. Fysiek is deze ploeg niet klaar voor negentig minuten. Ook intern wordt het proces nu in vraag gesteld, want er is geen positieve evolutie. Het woord naïviteit valt. Simon Davies wees na de bolwassing door Vincent Kompany naar de gevestigde waarden, maar wie mag dat wel wezen, want op Nacer Chadli na is het met een vergrootglas zoeken naar spelers met ervaring. Wijst hij dan naar Elias Cobbaut, Alexis Saelemakers, Michel Vlap? Die zijn allemaal al een paar keer naast de ploeg gevallen. Ze hebben er een boeltje van gemaakt. Vijf op 21 en vijf goals in zeven wedstrijden is de ontluisterende realiteit, het doelsaldo -4. En nu wacht een verplaatsing naar de beste ploeg van België. De hoop na de zege tegen Standard is veranderd in wanhoop, play-off 1 lijkt nu heel ver weg. Waar is Adrien Trebel?

KRC Genk

Het wordt een lastig postkampioenenjaar voor KRC. Charleroi speelt nog zoals onder Felice Mazzu en is daardoor moeilijk weg te zetten, maar Genk en de nieuwe coach zoeken echt nog naar dé referentiematch. Van de kampioensploeg ontbraken Vukovic, Maehle, Lucumí, Malinovski, Trossard, Pozuelo, Samatta en Ito. Van het goede te veel om weer van een stuntjaar te mogen dromen. De nieuwe ploeg moet vorm krijgen en dat lijkt met horten en stoten te gebeuren. Paul Onuachu kan een wapen worden, maar is een totaal ander type dan Samatta. Die twee samen inpassen kan enkel als de coach het systeem verandert, maar dat zal ook weer extra tijd vragen.

KVO-KVM-KVK

De drie Kavé’s beleefden geen leuke speeldag. Na eerder verrassend goeie wedstrijden en resultaten was dit duidelijk het minste wat ze tot nu lieten zien. Alle drie stuitten ze op hun limieten. Op het scorebord was het verdict hard, maar ook op het terrein was het verschil in kwaliteit zeer zichtbaar. Ondermaatse prestaties, waarbij het hoopgevende begin geen vervolg kreeg. De prestaties zijn te wisselvallig om op meer te mogen hopen dan op een probleemloos seizoen in de middenmoot. Maar misschien was dat ook wel voor aanvang de doelstelling. Af en toe stunten tegen een topper moet nu de uitdaging worden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content