clubinfo

opgericht in 1924

voorzitter

D. Rybolovlev (rus)

stad

Monaco

37.550 inwoners

stadion

Louis II

18.523 capaciteit

clubkleuren

rood-wit shirt, witte broek

website

www.asmonaco.com

erelijst

8 x kampioen

5 x beker

trainer LEONARDO JARDIM

Por, 01/08/1974

Als tiener zei hij aan zijn vader dat hij ooit trainer zou worden van Sporting CP. Dat lukte in 2013/14.

Hij is gefascineerd door de biologie van de zee en bijgevolg een grote fan van Commandant Cousteau.

Hij is een aanhanger van de zachte methode: hij roept nooit. Zo had hij er in 2016 genoeg van dat Benjamin Mendy herhaaldelijk te laat kwam en heeft hij hem een horloge gegeven voor zijn verjaardag.

smaakmaker RONY LOPES

Het voorbije seizoen maakte hij 15 doelpunten. Dat is de fraaie balans van Rony Lopes die bij Monaco eindelijk open bloeit. Het werd tijd. Op 10-jarige leeftijd werd hij opgemerkt door Benfica. De Portugees is niet voor lang in de hoofdstad gebleven. Toen hij 15 jaar was, ging hij naar het grijze Manchester waar hij enorme vooruitgang heeft gemaakt bij de jongeren van City, in het bijzonder onder leiding van Patrick Vieira. In 2015 werd hij aangeworven door ASM voor 12 miljoen euro, waarna de aanvaller voor drie seizoenen werd uitgeleend aan Lille OSC. In het noorden heeft hij zich ook niet altijd van zijn beste kant kunnen laten zien, omdat hij te vaak kleine blessures had. De Monegaskische buitenspeler is nu 22 jaar en staat voor een moeilijk en beslissend seizoen.

LEONARDO JARDIM, Icon Sport
LEONARDO JARDIM © Icon Sport

transfers in

Aholou (Strasbourg), Barreca (Torino, Ita), Geubbels (Lyon), Golovin (CSKA Moscou, Rus), Grandsir (Troyes), Pelé (Rio Ave, Por), Pierre-Gabriel (Saint-Etienne).

RONY LOPES, Icon Sport
RONY LOPES © Icon Sport

out

Bongiovanni (Cercle Brugge, Bel), Diakhaby (Huddersfield Town, Eng), Dias (Nottingham Forest, Eng), Fabinho (Liverpool, Eng), Lemar (Atlético Madrid, Esp), Meïté (Torino, Ita), Moutinho (Wolverhampton Wanderers, Eng).

opgericht in 1924 voorzitterD. Rybolovlev (rus) stad Monaco 37.550 inwoners stadion Louis II 18.523 capaciteit clubkleurenrood-wit shirt, witte broek websitewww.asmonaco.com erelijst8 x kampioen 5 x beker Por, 01/08/1974 Als tiener zei hij aan zijn vader dat hij ooit trainer zou worden van Sporting CP. Dat lukte in 2013/14. Hij is gefascineerd door de biologie van de zee en bijgevolg een grote fan van Commandant Cousteau.Hij is een aanhanger van de zachte methode: hij roept nooit. Zo had hij er in 2016 genoeg van dat Benjamin Mendy herhaaldelijk te laat kwam en heeft hij hem een horloge gegeven voor zijn verjaardag.Het voorbije seizoen maakte hij 15 doelpunten. Dat is de fraaie balans van Rony Lopes die bij Monaco eindelijk open bloeit. Het werd tijd. Op 10-jarige leeftijd werd hij opgemerkt door Benfica. De Portugees is niet voor lang in de hoofdstad gebleven. Toen hij 15 jaar was, ging hij naar het grijze Manchester waar hij enorme vooruitgang heeft gemaakt bij de jongeren van City, in het bijzonder onder leiding van Patrick Vieira. In 2015 werd hij aangeworven door ASM voor 12 miljoen euro, waarna de aanvaller voor drie seizoenen werd uitgeleend aan Lille OSC. In het noorden heeft hij zich ook niet altijd van zijn beste kant kunnen laten zien, omdat hij te vaak kleine blessures had. De Monegaskische buitenspeler is nu 22 jaar en staat voor een moeilijk en beslissend seizoen. Aholou (Strasbourg), Barreca (Torino, Ita), Geubbels (Lyon), Golovin (CSKA Moscou, Rus), Grandsir (Troyes), Pelé (Rio Ave, Por), Pierre-Gabriel (Saint-Etienne). Bongiovanni (Cercle Brugge, Bel), Diakhaby (Huddersfield Town, Eng), Dias (Nottingham Forest, Eng), Fabinho (Liverpool, Eng), Lemar (Atlético Madrid, Esp), Meïté (Torino, Ita), Moutinho (Wolverhampton Wanderers, Eng).