clubinfo

opgericht in

1919

voorzitterS

Bernard Caïazzo & Roland Romeyer

clubkleuren

groen shirt, witte broek

website www.asse.fr

erelijst

10 x kampioen

6 x beker

stad

Saint-Etienne

171.057 inwoners

stadion

Geoffrey-Guichard

41.965 capaciteit

trainer Jean-Louis Gasset

09/12/1953

Met zijn leeftijd van 64 jaar is hij de oudste coach van de Ligue 1. Nochtans is Saint-Etienne slechts zijn vijfde ervaring als T1.

Hij is altijd een naaste medewerker geweest van Laurent Blanc van wie hij gedurende negen jaar de trouwe adjunct was: bij Bordeaux, bij de Franse ploeg en bij PSG. Hij was ook T2 bij Luis Fernandez.

Zijn zoon Robin is keeper en international in het strandvoetbal.

smaakmaker Wahbi Khazri

Twee doelpunten en twee assists: ondanks de eliminatie van Tunesië in de eerste ronde is het WK voor Wahbi Khazri duidelijk niet mislukt. Hij was indrukwekkend tegen België, werd door heel zijn volk verwacht en hij heeft niet gefaald. Hij is geboren in Ajaccio en het is bij Bastia dat deze Frans-Tunesische speler zijn dribbeltalent aan de supporters heeft getoond. In 2012 werd hij plots gepromoveerd naar de Ligue 1, waar hij onmiddellijk naam heeft gemaakt. Hij werd aangeworven door Bordeaux en vervolgens, twee seizoenen later, door Sunderland. Zijn Engelse ervaring is echter iets moeilijker geweest omdat de Black Cats degradeerden. Hij werd uitgeleend aan Rennes tijdens het voorbije seizoen, waar zijn invloed op het spel van de Bretoenen onmiskenbaar was en dat heeft Saint-Etienne ervan overtuigd om van hem de sterke man te maken van hun aanvalslinie tot in 2022.

Jean-Louis Gasset, MAXPPP
Jean-Louis Gasset © MAXPPP

transfers In

Khazri (Rennes), Kolodziejczak (Tigres UANL, Mex).

Out

Bamba (Lille), Cabella (Marseille), Guendouz (Pau), Hernani (Zenit, Rus), Janko (FC Porto, Por), Jorginho (CSKA Sofia, Bul), Katranis (Royal Excel Mouscron, Bel), Maïga (FC Metz), Maisonnial (FC Sion, Sui), Ntep (VfL Wolfsburg, Ger), Pajot (Angers), Pierre-Gabriel (AS Monaco), Théophile-Catherine (Dinamo Zagreb, Cro).

Wahbi Khazri, PHOTOPQR/LE PROGRES/MAXPPP
Wahbi Khazri © PHOTOPQR/LE PROGRES/MAXPPP
opgericht in 1919 voorzitterSBernard Caïazzo & Roland Romeyer clubkleurengroen shirt, witte broek website www.asse.fr erelijst10 x kampioen 6 x beker stad Saint-Etienne 171.057 inwoners stadion Geoffrey-Guichard 41.965 capaciteit 09/12/1953 Met zijn leeftijd van 64 jaar is hij de oudste coach van de Ligue 1. Nochtans is Saint-Etienne slechts zijn vijfde ervaring als T1. Hij is altijd een naaste medewerker geweest van Laurent Blanc van wie hij gedurende negen jaar de trouwe adjunct was: bij Bordeaux, bij de Franse ploeg en bij PSG. Hij was ook T2 bij Luis Fernandez. Zijn zoon Robin is keeper en international in het strandvoetbal. Twee doelpunten en twee assists: ondanks de eliminatie van Tunesië in de eerste ronde is het WK voor Wahbi Khazri duidelijk niet mislukt. Hij was indrukwekkend tegen België, werd door heel zijn volk verwacht en hij heeft niet gefaald. Hij is geboren in Ajaccio en het is bij Bastia dat deze Frans-Tunesische speler zijn dribbeltalent aan de supporters heeft getoond. In 2012 werd hij plots gepromoveerd naar de Ligue 1, waar hij onmiddellijk naam heeft gemaakt. Hij werd aangeworven door Bordeaux en vervolgens, twee seizoenen later, door Sunderland. Zijn Engelse ervaring is echter iets moeilijker geweest omdat de Black Cats degradeerden. Hij werd uitgeleend aan Rennes tijdens het voorbije seizoen, waar zijn invloed op het spel van de Bretoenen onmiskenbaar was en dat heeft Saint-Etienne ervan overtuigd om van hem de sterke man te maken van hun aanvalslinie tot in 2022. Khazri (Rennes), Kolodziejczak (Tigres UANL, Mex). Bamba (Lille), Cabella (Marseille), Guendouz (Pau), Hernani (Zenit, Rus), Janko (FC Porto, Por), Jorginho (CSKA Sofia, Bul), Katranis (Royal Excel Mouscron, Bel), Maïga (FC Metz), Maisonnial (FC Sion, Sui), Ntep (VfL Wolfsburg, Ger), Pajot (Angers), Pierre-Gabriel (AS Monaco), Théophile-Catherine (Dinamo Zagreb, Cro).