Herbert Baert, Yves Dupont, Louis Rowe, Michael Huger en nu ook Pieter Van Hoecke ; het lijstje van vertrekkers bij Athlon Ieper is indrukwekkend. Sinds het debacle rond hoofdsponsor Lernout & Hauspie horen we alleen maar negatieve geluiden vanuit West-Vlaanderen. Tijd om eens poolshoogte te nemen bij voorzitter Freddy Dewulf en coach Eddy Casteels (foto).

Freddy Dewulf, een scenario zoals in Aalst doemt op. Of niet ?

Freddy Dewulf : Het valt niet te ontkennen dat we momenteel een crisis doormaken. Toch is een tweede geval zoals bij Okapi Aalst uitgesloten. Zover laten we het niet komen. Als tegen het einde van de maand geen sponsor is gevonden, gaan we in vereffening. Daarenboven is onze schuldenlast niet zo hoog. Zelfs als we met een klein budget moeten werken, gaat Ieper van start volgend seizoen.

Met welke spelers ?

Dewulf : Tot nu toe is het een echte leegloop bij Ieper, maar dat is normaal. De spelers willen zekerheid en die kunnen wij hen voorlopig niet bieden. Met de huidige kern kunnen we niets beginnen, dat is een feit. Een geldschieter vinden is daarom onze prioriteit. Als we vandaag geld zouden hebben, kunnen we binnen de week een valabele kern bijeen brengen. We onderhouden contacten met enkele jonge, Belgische spelers die toch enige ervaring hebben op een hoog niveau. Bovendien behouden we het volste vertrouwen in onze trainer, die overigens van de situatie op de hoogte is.

Hallo, Eddy Casteels ?

Eddy Casteels : Er bestaat inderdaad een lijst met namen voor volgend seizoen, maar dat is al enkele maanden zo. Toch weiger ik vooralsnog te onderhandelen met eender wie. Zolang de situatie niet geheel duidelijk is rond Ieper kan ik, uit eerlijkheid, geen spelers doen tekenen. Ik wacht dus op een groen licht van het bestuur. Zodra er ietwat garanties zijn, kan ik terug beginnen bouwen aan een ploeg.

Wat zijn de ambities ?

Casteels : Wel, als je kijkt naar de spelers die we hadden, is het een spijtige zaak dat we die kern niet bijeen konden houden. Dat zijn stuk voor stuk gasten met een toekomst. Ga maar eens na naar welke clubs ze verhuisden. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik zonder ambitie aan het nieuwe seizoen zal starten. Coaching is voor mij niet louter een bezigheidstherapie, er is niets leuker dan aan een team te bouwen. Maar men moet mij toelaten om te bouwen. Er moet toekomst zijn.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content