Geboorteplaats en -datum?

Gent, 26 oktober 1968.

Welke sporten beoefen je zelf?

Naast fitnessen en af en toe zwemmen ben ik vooral verknocht aan de duiksport. Ik doe het intussen acht jaar. Ik ben een beetje een ‘salonduiker’ die vooral houdt van de tropische wateren. Ik duik dus vooral op vakantie, maar het gebeurt ook dat ik in de Oosterschelde of in de put van Ekeren ga duiken. Dit weekend was er in Ekeren trouwens nog een benefiet voor Music For Life waaraan ik heb deelgenomen: Dive for Life. De mooiste duikervaring had ik in Sharm-el-Sheik. Daar heb je op 25 meter diepte een prachtig onderwaterlandschap met sea fans, een soort van bladkoraal. Daartussen zag ik twee zeeschildpadden zwemmen, een prachtig schouwspel, het leek wel een stukje ballet, zo sierlijk was het.

Heb je in je jeugd vaak gesport?

Ik zat op internaat in het middelbaar en daar heb ik vaak volleybal gespeeld. Ik was geen slechte speler en deed het eigenlijk wel graag. Later, aan de Studio Herman Teirlinck heb ik volleybal zelf geïntroduceerd als opwarmingsoefening. Op de duur werd iedereen uit mijn jaar er heel bedreven in. Voetbal daarentegen, dat kan ik totaal niet. Net zoals Michaël Pas heb ik voor de film Team Spirit een paar voetballessen gekregen van Marc Van Der Linden en Cisse Severeyns. Michaël was spits, ik was middenvelder, dus moest onze traptechniek er toch een beetje realistisch uitzien. ( lacht)

Welke sporten volg je passief?

Daar kan ik kort over zijn: ik volg het totaal niet. Af en toe blijf ik misschien eens plakken bij het tennis op tv, maar voor de rest zal ik snel wegzappen. De uitzondering is natuurlijk de prestatie van mijn neef Dimitri Daeseleire. Speciaal voor hem ben ik in het verleden wel al een paar keer naar een voetbalwedstrijd gaan kijken. In onze familie zijn we wel trots op hem. Het doet toch iets om je neef zo in een vol stadion te zien spelen.

Na de winter gaan we je dus misschien op Daknam tegen het lijf lopen?

Ah, het is al bekend dat Dimitri naar Lokeren verhuist? Ik wist niet of dat al geweten mocht zijn. ( lacht)

Ken je naast je neef nog andere spelers persoonlijk?

Op feestjes kom je wel eens wat ex-sporters tegen. Mike Verstraeten bijvoorbeeld of Daniëlla Somers. Recent heb ik Vital Borkelmans ontmoet, ook dat viel reuze goed mee.

door bregt vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content