Ayoze Pérez – club: Leicester City

© belgaimage

Waarom viert Ayoze Pérez elk doelpunt met de vingers in de oren?

De uitslag van het weekend kwam er vrijdagavond al, met de 0-9 van Leicester City bij Southampton. Na de 8-0 van Manchester City tegen Watford een nieuwe monsterscore. Een record zelfs. We hadden in de Premier League in 1995 al de 9-0 van Man. United tegen Ipswich en in 2009 de 9-1 van de Spurs tegen Wigan, maar dit is een record op verplaatsing.

Twee spelers maakten een hattrick: Jamie Vardy (oké, niet abnormaal) én Ayoze Pérez. Wel abnormaal. Of toch niet. Abnormaal, omdat het, op speeldag tien, zijn eerste doelpunten van het seizoen waren. Zijn eerste ook voor Leicester, na zijn transfer van 30 miljoen. Niet abnormaal, omdat het al zijn tweede hattrick is in de Premier League. De vorige was zes maanden geleden, nog in het shirt van Newcastle. Tegenstander die avond? Juist. Southampton. Zijn favoriete tegenstander, want in totaal scoorde hij er al zeven tegen de Saints.

Zijn goals viert Ayoze Pérez, met de vingers in de oren. Dat heeft te maken met de kritiek van de fans van de Magpies. Die floten hem een tijdje uit, omdat hij er maar niet in slaagde om te scoren. Toen dat toch lukte, vierde de Spaanse spits dat door zijn wijsvingers in de oren te stoppen. Met nul goals tot dusver bij Leicester (en slechts één assist) begon ook daar de kritiek de kop op te steken. Dus herhaalde hij ook vrijdag zijn zegegebaar tegenover de fans.

Zoek trouwens niet naar zijn statistieken in de Primera División. Die zijn er niet. Newcastle haalde hem in 2014 weg om zijn… U21-team te versterken. Pérez was toen 20 en een van de betere aanvallende middenvelders bij Tenerife in de Segunda División. Met Newcastle beleefde hij moeilijke tijden met een degradatie, maar ook mooie, zeker op het einde: zijn tien goals in de laatste zestien matchen leverden hem een mooie transfer op.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content