© Erik Pasman

Trainer Pascal Jansen 27/01/1973

? Moest zijn voetbalcarrière al op zijn twintigste staken door een zware blessure.

? Werd als assistent na het ontslag van Arne Slot in december doorgeschoven en staat nu voor het eerst aan het roer bij een Eredivisieclub.

? Als zoon van toetsenist Hans Jansen en de Nederlands-Engelse popzangeres Sue Chaloner werd Pascal Jansen tweetalig opgevoed en heeft hij een voorliefde voor muziek.

transfers

In

Sam Beukema (Go Ahead Eagles), Thijs Oosting (RKC Waalwijk), Bruno Martins Indi (Stoke City, Eng), Vangelis Pavlidis (Willem II).

OUT

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Joris Kramer (Go Ahead Eagles), Kenzo Goudmijn (Sparta), Thomas Ouwejan (Schalke 04, Ger), Ramon Leeuwin (Almere City FC), Jonas Svensson (Adana Demirspor, Tur), Ferdy Druijf (YR KV Mechelen, Bel), Rody de Boer (Roda JC), Calvin Stengs (OGC Nice, Fra), Myron Boadu (AS Monaco, Fra), Marco Bizot (Brest, Fra).

Teun Koopmeiners
Teun Koopmeiners© Erik Pasman

Smaakmaker Teun Koopmeiners

Bij de jeugd speelde de Nederlander even bij Vitesse. De rest van zijn carrière verdedigde hij steeds de kleuren van de club uit Alkmaar. In de jeugd van AZ speelde hij van 2009 tot 2016. Voor de aanvang van het seizoen 2016/17 maakte hij de overstap naar Jong AZ, het tweede team.

In het seizoen 2017/18 maakte hij deel uit van de A-kern. Hij kwam toen 26 wedstrijden in actie en al snel wist hij een basisplaats op te eisen.

Liefst staat hij defensief op het middenveld geposteerd. John van den Brom beslist in het seizoen 2018/19 echter om hem een rijtje naar achteren te schuiven. Toch wil Koopmeiners liever net voor de verdediging gepositioneerd staan.

Onder voormalig AZ-trainer Arne Slot werd Koopmeiners terug naar het middenveld geschoven. Daar bewees hij vooral het afgelopen seizoen zijn waarde. Als middenvelder wist hij in 31 competitiewedstrijden 15 keer de weg naar doel te vinden. Reken daarbij nog eens 5 assists. Een uitstekend seizoen dus voor de Nederlander.

AZ
AZ
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content