Bij aanvang van het nieuwe jaar kijken alle voetballiefhebbers al reikhalzend uit naar het EK 2020. Wereldkampioen Frankrijk, de onvermijdelijke Mannschaft, de ambitieuze Engelsen en de wederoptredende Nederlanders worden samen met onze Rode Duivels tot de kandidaatwinnaars gerekend, maar een land met een nochtans sterke toernooigeschiedenis wordt voorlopig nog schromelijk over het hoofd gezien.

De Italianen beschikken over een bijzonder sterke generatie voetballers, die zowel technisch, tactisch als fysiek sterk zijn. Een puur rastalent zoals Totti, Baggio of Del Piero ontbreekt voorlopig, maar de huidige selectie herbergt enkele wereldtoppers in wording.

In doel kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit de twee supertalenten Donnarumma en Meret of de ervaren Sirigu. De verdediging, stokpaardje van de Squadra, staat als een huis met Napolirevelatie Di Lorenzo, de herboren Bonucci en de ervaren Biraghi, Florenzi en Romagnoli. Tonali, de nieuwe Pirlo valt hier en daar te horen, deelt de lakens uit op het middenveld waar Romagroeibriljant Zaniolo en de fijnbesnaarde Barella voor de creativiteit zorgen. De metronoom van Chelsea, Jorginho, en, indien hij fit blijft, Verratti zijn mogelijke wisselopties. Vooraan is de weelde mogelijk nog groter. Immobile is ontegensprekelijk momenteel een van de beste spitsen ter wereld en ook Chiesa, Juve’s Bernardeschi, Belotti en Insigne hebben een neus voor goals en kunnen voor het nodige gevaar zorgen in de zestien.

Het team staat onder leiding van bondscoach Roberto Mancini, een geslepen strateeg die een sterke ploeg heeft gesmeed en voluit de kaart trekt van de jeugd.

Het feit dat de Italianen zich kwalificeerden met het maximum van de punten is illustratief voor de kwaliteit van de huidige kern.

Tot slot zullen de fiere Azzurri gebrand zijn op een knalprestatie na het missen van het WK in Rusland. Een goeie raad voor Roberto Martínez, hou dus niet enkel onze buurlanden maar ook de Laars strak in het vizier!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content