Brescia zag trainer Carlo Mazzone gaan maar hoopt dat Roberto Baggio blijft.

Vorige week presenteerde Bresciavoorzitter Gino Corioni de nieuwe trainer : Gianni De Biasi (46) komt over van Modena, waarmee hij vorig jaar de promotie naar eerste klasse én vervolgens ook het verrassende behoud afdwong. De Biasi ként Brescia, waar hij twintig jaar geleden afscheid nam als kapitein nadat hij er vijf jaar voetbalde

Makkelijk wordt zijn taak niet : nooit deed een trainer van Brescia beter dan zijn voorganger Carlo Mazzone. Drie jaar naeen hield de ouderdomsdeken van de eersteklassetrainers Brescia in eerste klasse, met respectievelijk een achtste, dertiende en negende plaats in de rangschikking als gevolg. Nooit voorheen in de 91 jaar durende clubgeschiedenis bleef Brescia langer dan drie jaar in de hoogste klasse. Mazzone vreest dat het enkel bergaf kan gaan en wilde in schoonheid eindigen. Aan de betere spelers (vooral aan aanvaller Toni) wordt hard getrokken. De Spaanse middenvelder Guardiola keert terug naar Barcelona, waar hem een plaats in de sportieve staf wacht. Doelman Sereni hoort toe aan Ipswich en staat op het verlanglijstje van Lazio, middenvelders Appiah, Bachini en Matuzalem waren uitgeleend door Parma. Middelen om goeie spelers aan te kopen heeft het bescheiden Brescia niet.

Alleen vraagt Brescia zich af of na het vertrek van Mazzone sterspeler Roberto Baggio een verlengd verblijf nog ziet zitten. De 36-jarige dribbelaar beleeft bij Brescia een tweede jeugd. Met zijn doelpunten (vorig jaar elf in twaalf matchen, het afgelopen seizoen twaalf, het eerste jaar tien) had hij een groot aandeel in het behoud van de Lombarden. Baggio staat nog onder contract maar wil afwachten of Brescia zich sportief versterkt voor hij al dan niet besluit te blijven. Kans op Europees voetbal is er. Al de eerste week van juli start Brescia met een B-elftal in de Intertotobeker. (GF)

ATALANTA BERGAMO zakt na drie jaar eerste klasse. Het doet dat samen met Torino, Como en Piacenza nadat het de mindere was in een dubbele testwedstrijd tegen Reggina. Bij Reggina stapt desondanks trainer Gigi Di Canio op. CAFU, de 32-jarige Braziliaanse middenvelder die bij AS Roma vertrok wegens einde contract, gaat niet naar Japan maar tekent voor twee jaar bij AC Milan. ALDAIR, de 39-jarige Braziliaanse verdediger die sinds 1992 voor AS Roma uitkwam, kreeg van die club een definitieve afscheidswedstrijd. SQUADRA AZZURA. Vanavond speelt Italië de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in Helsinki tegen Finland. Vorige week won het in Campobasso met een veredeld B-elftal de vriendschappelijke interland tegen Noord-Ierland met 2-0 (doelpunten van Corradi en Delvecchio). EMPOLI, dat in het eerste jaar moeiteloos het behoud verzekerde, verandert van trainer : Daniele Baldini (38) volgt Silvio Baldini op. De voormalige speler, die met Empoli de promotie van derde naar eerste meemaakte en vanaf 2001 assistent werd van Silvio Baldini, moet eerst wel nog zijn trainersexamen afleggen. PERUGIA, dat nog eens de verdere samenwerking met trainer Serse Cosmi bevestigde, speelt straks de derde ronde van de Intertotobeker, waarschijnlijk tegen het Griekse Akratitos. SIENA, ANCONA EN LECCE vergezellen kampioen Sampdoria van tweede naar eerste klasse. Lecce nam in een rechtstreeks duel met 3-0 afstand van naaste achtervolger Palermo. Uit tweede degradeert naast Salernitana, Cosenza, Genoa (de eerste Italiaanse kampioen ooit) ook Catania, de ploeg van Luis Oliveira die wél vijftien goals maakte. (GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content