Trek je elke dag het blaadje van de kalender?

“Mijn ma houdt zich bezig met de kalender in het toilet. Zij leest die blaadjes. Als er iets interessants is, legt ze het op mijn ontbijtbord. Zo kan ik op de club ook eens een mopje vertellen.”

Maar die grapjes halen doorgaans geen briljant niveau.

“Vandaar waarschijnlijk dat iedereen bij Zulte Waregem zich vragen stelt bij mijn gevoel voor humor.”

Heb je tijdens het uitgaan al weleens een vrouw in het achterwerk geknepen?

“Nee. Ik zou dat eigenlijk dringend eens moeten doen.”

Ben je zelf al weleens in het achterwerk geknepen?

“Eigenlijk wel. Al een paar keer, vroeger, op fuiven. Maar ik weet niet of het venten of vrouwen waren. Ik keek dan wel snel achter mij, maar niemand gaf signalen, en ik zag ook geen knap volk.”

Waaraan denk je als je de naam ‘Zorro’ hoort?

“De gemaskerde man. Ik volgde al die afleveringen. Het lag zo voor de hand wie Zorro was, dat snorretje verraadde hem. Als kleine gast had je dat door, en niemand van de volwassenen zag het. Fantastisch.

“Ik had vroeger ook zo’n Zorropakje. Een maskertje, een cape en een zwarte cowboyhoed. En dan zo’n sabeltje, met aan het uiteinde een stukje krijt waarmee je een ‘Z’ op de muur kon tekenen. Geweldig.

“Mijn broer had hetzelfde pakje. We moesten onder elkaar dan maar uitvechten wie de echte Zorro was.”

Trek je weleens een flesje open met je tanden?

“Nee, mijn tanden zijn niet sterk. Ik heb tamelijk veel last van gaatjes. Twee tanden braken ook al af, de laatste volledig. Daar kwam een patat tegen toen ik op mijn buik lag terwijl Ivan Bosnjak van Genk aanzette voor een spurt. Hij kwam met zijn hiel tegen mijn mond. Nu moet ik naar de tandarts voor een nieuwe tand.

“Ik heb van kind af slechte tanden, dat zit in de familie. Mijn ma hield mij vroeger dan ook in de gaten, kwam in de badkamer naast me staan om te checken of ik mijn tanden wel poetste. Dat durft ze nu zelfs nog. Anders zou ik weleens een keer overslaan.”

Als je zelf je tandartsassistente zou mogen kiezen, wie zou dat worden?

Ana Ivanovic.

“Ik tenniste zelf ook nog op behoorlijk niveau. Maar voor mij was de keuze voor het voetbal logisch. Ik maak me graag sociaal aantrekkelijk in een groep.”

Stel dat je een exotisch dier in huis mag nemen, wat kies je dan?

“Een panda. Ik had er vroeger zo een als teddybeer. Die zat altijd mooi op mijn bed als mijn ma het opgemaakt had.

“Heel raar dat die grote beren zwart en wit zijn. Dat spreekt me aan.”

Welke turnoefening lukte in het middelbaar nooit?

“Aan de rekstok en op de brug had ik last met dingen als borstomdraaien. Een kwestie van durf. De eerste keer zien die oefeningen er griezelig uit.

“Ik weet ook nog hoe eens een klasgenoot op de herenbrug – met gelijke leggers – zijn evenwicht verloor toen hij een handenstand uitvoerde. Terwijl hij naar beneden donderde, bleef zijn kleine teen haperen aan een van de baren. Die scheurde af. De jongen viel flauw. Ik zie zijn teentje daar nog liggen, een stukje nagel en een stukje vlees. Apart om mee te maken.”

Heb je een trucje om te onthouden welke windrichting waar ligt?

“Ik heb daar eigenlijk geen benul van. Het westen, is dat niet daar waar de zon opkomt?”

Niet echt.

“Is het omgekeerd? Het oosten dan.

Mja, aardrijkskunde was een van mijn buisvakken.”

Dus we moeten je ook niet vragen wat de hoofdstad van Ierland is?

“Dublin?”

Geweldig.

“Ja, mijn basis ken ik wel.”

Stel dat je een tête-à-tête krijgt met iemand van de koninklijke familie, wie nodig je dan uit?

“Prinses Mathilde. Ik zou willen weten hoe het is om met Filip te leven. Is zij trouwens geen logopediste? Ik zou ook eens vragen of ze hem logopedie geeft. Het zou mij niet verwonderen.

“Maar ik denk wel dat hij een gemakkelijke vent is, rustig, niet te snel problemen maken … Ze heeft een goede vogel vast en mag me eens uitleggen hoe ze die kon strikken.”

Laat jij aan het fornuis boter weleens bruin worden terwijl je erop staat te kijken?

“Af en toe eens. ( lacht) Als ik het noorden kwijt ben.” S

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content