Bayer Leverkusen

© BELGAIMAGE

Tactiek

De bal moet het werk doen, is het eenvoudige motto van Peter Bosz. Door zijn ervaring bij Ajax, waar hij met een bijzonder jonge ploeg in het seizoen 2016/17 de finale van de Europa League haalde (en die met 2-0 verloor van Manchester United), houdt de ex-middenvelder graag vast aan zijn 4-3-3-spelfilosofie. Zijn team moet garant staan voor offensief en speltakelrijk voetbal, hoofdzakelijk gebaseerd op intensief balbezit. Daarom ook dat er bij de aanwerving van nieuwe spelers vooral wordt gekeken naar de technische bagage en de wendbaarheid. Korte combinaties staan voorop voor Kai Havertz en co. Met de komst van Kerem Demirbay (26) wil het team nog dominanter voor de dag komen. Het tekent naast de ambitie ook de toegenomen wisselmogelijkheden, om bijvoorbeeld de driehoek sneller te kunnen omdraaien.

Bayer Leverkusen

Bosz, die aanvankelijk tekende tot 2020 maar eind augustus met technisch directeur Simon Rolfes onderhandelde voor een langere termijn, kneedt liefst toppers voor de toekomst. Hij zorgt ervoor dat spelers durven te voetballen, zonder schrik te hebben voor eventuele gevolgen.

Smaakmaker: Leon Bailey

De 21-jarige Jamaicaanse balgoochelaar (ex-KRC Genk) bloeide open na de komst in december vorig jaar van de Nederlandse coach Peter Bosz. Hij stond op de radar van AS Roma afgelopen zomer en koos – na jaren van twijfels en afzeggingen – in juni voor de nationale ploeg van zijn geboorteland.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content