' Beerschot Wilrijk maakt heel weinig fouten'

07/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt om 10:08
Uit Sport/Voetbalmagazine van 08/11/17

In reeks 1B is de strijd om de eerste periodetitel gestreden. Beerschot Wilrijk mag zich alvast opmaken voor een promotiefinale begin maart. Wat moeten we nog onthouden van deze eerste speelronde in de Proximus League? Sport/Voetbalmagazine deed de ronde van de acht clubs en legde hen enkele conclusies voor.

De strijd om de eerste periodetitel werd een duel tussen OH Leuven en Beerschot Wilrijk. De Antwerpenaren kwamen er uiteindelijk als winnaar uit, maar hebben zij ook de beste ploeg?

Mo Messoudi (Beerschot Wilrijk): 'Wij verdienen die eerste periodetitel. Omdat we het beste voetbal brachten en de mooiste goals maakten. Mocht je een compilatievideo maken van al onze doelpunten zou je daar heel weinig frommelgoals tussen zien. Terwijl OHL het toch meer van standaardsituaties moet hebben. Met Casagolda, Schuermans en Moore hebben ze heel wat lengte en daar maken ze optimaal gebruik van. Verder hebben ze met Storm en Aguemon snelle en sterke flankaanvallers, dat zijn hun sleutelspelers. Bij het begin van het seizoen hadden we als promovendus een duidelijk doel: top vier. Meer niet, want we waren nieuw in de reeks, hebben een van de kleinste budgetten en zagen hoe OHL vorig seizoen maar nipt degradatie wist te vermijden. Alles ligt dicht bij elkaar in deze reeks. Maar al snel merkten we dat we de kwaliteiten hebben om meer te ambiëren.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners