WAT WAS ER NODIG ?

Wim De Corte, vóór Nieuwjaar hoofdtrainer op het Kiel en nu opnieuw assistent, sprak van een gebrek aan snelheid in het offensieve compartiment en een gebrek aan stabiliteit in defensief opzicht op de linkerflank.

WAT IS ER GEBEURD ?

Vooreerst zijn enkele spelers aan de kant geschoven, onder wie Tomislav Mikulic, die nochtans vóór de winterstop steevast een basisplaats kreeg in het centrum van de verdediging, links van Frédéric Brillant. Maël Lépicier mocht overkomen van Bergen om de plaats in te nemen van Mikulic, die dan maar naar OHL trok. In ruil voor Lépicier kreeg Bergen volgens Dirk Schoofs, directeur voetbalzaken op het Kiel, “een kleine geldsom plus Vusumuzi Nyoni“. Nochtans kan de Zimbabwaan niet alleen links op het middenveld uit de voeten, maar deed hij het ook niet slecht op de linksachterpositie, terwijl Boldizsár Bodor en Raúl Bravo daar nog niet vaak schitterden. Uiteindelijk haalden de Ratten nu bij tweedeklasser STVV de 24-jarige linksback Giel Deferm.

Marvin Ogunjimi, Kennedy Nwanganga en Benito Raman zijn de nieuwe jongens die de problemen in het offensieve compartiment moeten helpen oplossen.

Voorts kwamen ook nog twee middenvelders, Thibaut Van Acker en Joey Suk, en een verdediger, Maxime Chanot, die volgens Schoofs als doublure kan dienen voor Brillant en als rechtsachter kan spelen.

CONCLUSIE

Enkele van de inkomende transfers sluiten min of meer aan bij de vooraf genoemde pijnpunten, andere komen uit de lucht vallen. Wat in het licht van de degradatiestrijd zeker niet voor de hand lag, is dat Beerschot jonge spelers haalde (Raman is 18, Van Acker 21), jongens die al een tijdje stillagen (Kennedy speelde vóór zijn komst niet meer sinds 4 oktober, Raman niet meer sinds 24 november) en voetballers zonder ervaring op het hoogste niveau (Chanot en Suk).

TRANSFERS

IN: Benito Raman (AA Gent), Thibaut Van Acker (Club Brugge), Kennedy Nwanganga (RC Genk), Marvin Ogunjimi (Standard via RCD Mallorca, Spa), Maël Lépicier (RAEC Bergen), Joey Suk (Go Ahead Eagles, Ned), Maxime Chanot (WS Woluwe), Giel Deferm (STVV).

UIT: Elimane Coulibaly (AA Gent), Goran Galesic (contract ontbonden), Uros Delic (Eendracht Aalst), Vusumuzi Nyoni (RAEC Bergen), Kwame Franck Mawuena (Standaard Wetteren), Tomislav Mikulic (OHL), Conor Laerenbergh (R Antwerp FC), Guillaume François (Charleroi).

OPMERKELIJK

Beerschot trok vooral weer véél spelers aan. Sinds voorzitter Patrick Vanoppen in februari 2011 de macht greep op het Kiel, zijn er al vier transferperiodes geweest. In één ervan kreeg Beerschot door financiële kwesties een transferverbod. Tijdens de overige drie waren er bij de Antwerpse club, die dus niet in het geld zwemt, in totaal liefst 39 inkomende transfers.

DOOR KRISTOF DE RYCKDOOR KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content