Met welke cadeautjes uit de eitjes van 'Kinder Surprise' was jij als kind het meest tevreden? "Ik vond het leuk als ik iets in elkaar mocht steken. Zaten er dan ook nog eens stickertjes bij die je op het gebouwde figuurtje moest kleven, dan was ik helemaal tevreden. Een speeltje waar geen werk aan was, dat vond ik maar niks.

"Om een goed eitje te kiezen schudde ik vooraf altijd eens. Zo probeerde ik te achterhalen of er meerdere stukjes rammelden."
...

"Om een goed eitje te kiezen schudde ik vooraf altijd eens. Zo probeerde ik te achterhalen of er meerdere stukjes rammelden." "Natuurlijk. Maar eerder nog zal ik de bodylotion in mijn tas moffelen. Dat is handig voor massages. Dan zeg je op een dag thuis: 'Kijk eens wat ik hier nog vind ...'" "Altijd. Mijn zus en ik zijn op dat vlak heel streng opgevoed. Volgde je de regels niet, dan vloog je met je bord in de garage. Daar stond een klein tafeltje waaraan je de rest voort kon opeten. Je moest daar blijven tot pa je kwam halen. "Ik zat daar niet zo vaak, maar Els wel. Die stak vaak haar mond vol met eten en weigerde dan te kauwen, omdat ze veel niet lustte. "Ik vond bijna alles lekker. Eigenlijk lust ik nu minder dan toen. Van bananen, zalm, mosselen, oesters en kipcurry moet ik niks meer weten. Zonder aanleiding eigenlijk. "Onze opvoeding was streng, maar achteraf bekeken heel goed. Ik zal het op dezelfde manier doen bij mijn kinderen." "Als dat nodig is, ja." "De dag voor en van een match loop ik wat kort. Dan ben ik een beetje knorrig en moet alles snel vooruitgaan. Als ze dan iets vertelt, dringt dat meestal amper tot mij door. Op zo'n moment komt ze wel wat zot." "Ik ben van Deerlijk en hier spreken we van een keun. Een konijn dus. Als ik met vrienden in West-Vlaanderen op stap ben, gebruik ik dat nog weleens. ' Ge moe ne kjè kiekn, wuk ne keun.'" " Rachel Bilson, die actrice die meespeelde in The O.C." "Koffie lust ik niet. Ik drink altijd water. Alleen op een terrasje aan zee bestel ik soms eens iets anders; warme chocolademelk met slagroom. "'s Morgens rooster ik mijn boterhammetjes, omdat ik ze zo het lekkerst vind. Dan leg ik er een laagje choco op, of een sneetje kaas met daarover confituur. Ook bij zo'n ontbijt wil ik enkel water. Drink ik melk, dan loop ik een hele dag misselijk." "Beha's met één haakje. Daar heb ik soms last mee. Die beginnen te draaien als je ze wil uitdoen. Dan duurt het iets langer. Als er twee haakjes zijn, is er meer stabiliteit. "Maar ik jaag me daar nooit in op. Dat is tof, hé." "Geen enkele. Ik hou van zowat alle muziek, maar bespaar me toestanden à la Get Ready of de Spice Girls. Ik heb liever echte muziek, zoals een goede mix in de Carré. Daar sta ik altijd direct op de dansvloer, ik hoef daarvoor niet zat te zijn. En ja, ik heb toch wel wat gevoel voor ritme." "Natuurlijk. Dan volgt er meestal een serieuze vloek. Maar als dat gebeurt, grabbel ik ze er snel weer uit en eet ik ze toch nog op. "Ik ben doorgaans wel handig in de keuken. Ik kook ook graag, behalve als het enkel voor mij is. Dan haal ik snel een dagschotel bij de traiteur. "Bloemkool met kaassaus, macaroni met kaas en hesp, verse spaghettisaus, ... Ik leerde het allemaal op mijn eentje klaarmaken, met wat tips van hier en daar. En met twee kookboeken van Piet." " Jama, 'k benne kik ginne normoaln zunne. " S KRISTOF DE RYCK