Belgisch trainersduo in de Europa League

© belgaimage

F91 Dudelange begint morgen aan zijn Europa Leaguecampagne met een wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Aan de zijlijn een Belgisch trainersduo: Emilio Ferrera (T1) en Bertrand Crasson (T2).

Eigenlijk had Bertrand Crasson (47) onlangs zijn debuut moeten maken op de radio in het programma ‘ Le Foot Autrement‘ op zender AraBel. Maar op het laatste moment verwittigde hij de verantwoordelijke van de uitzending, Mohamed Soula, dat hij het aanbod van Emilio Ferrera om hem als T2 te volgen naar Dudelange voorrang wilde geven.

‘Ik heb onder hem gewerkt bij Lierse en daarna bij Brussels. Het respect tussen ons is altijd wederzijds geweest’, zegt de oud-international. ‘Na zes jaar, van 2012 tot 2018, in Thailand gewerkt te hebben, had ik zin om me terug onder te dompelen in het Belgische voetbalbad. Ik zat te wachten op een goed aanbod en dat is er uiteindelijk gekomen via Emilio. Bij hem zal ik veel bijleren. Hij is een uitstekend tacticus, dat heb ik vroeger al genoeg ondervonden.’

F91 Dudelange, dat er een moeizame start in de Luxemburgse nationale competitie op heeft zitten (vier punten uit vijf wedstrijden), heeft zich getoond in Europa. Het overleefde drie kwalificatierondes en kwalificeerde zich voor de poulefase van de Europa League. Het programma gaat morgen van start met een verplaatsing naar APOEL.

‘In de competitie zijn we verplicht om zeven Luxemburgers op het wedstrijdblad te zetten, een beperking die niet geldt op de internationale scène. Vandaar het verschil in resultaten’, legt Crasson uit. ‘Tegen ploegen als Sevilla, veelvoudig winnaar van de Europa League, en APOEL Nicosia, dat wedstrijden op hoog niveau gewoon is, is het doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen. En wie weet halen we wel iets tegen Qarabag, de derde ploeg in onze poule? Meer kan men van ons echt niet verlangen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content