Go Pass Lennik moet dit jaar de hegemonie van Maaseik en Roeselare kunnen doorbreken. Met die ambitie start de club over een maand aan het nieuwe seizoen. De eerste competitiewedstrijden zal Lennik het wel moeten stellen zonder zijn vaste spelverdeler Ben Croes (35). Croes werd vorige week geopereerd aan de meniscus. Amper tien dagen na het hervatten van de trainingen.

Een blessure opgelopen op training ?

Ben Croes : Het probleem aan de meniscus liep ik op training op : mijn knie was onmiddellijk gezwollen. Maar tijdens de operatie merkte de dokter dat ik ook met een kraakbeenletsel zat. Dat is een vorm van slijtage. Er werden wat stukjes kraakbeen verwijderd, maar om een echt zware blessure gaat het uiteindelijk niet. Na vijf weken rustig revalideren, verwacht ik opnieuw in zaal te mogen beginnen. Het is ook beter dat ik het nu meemaak dan over een paar maanden, wanneer het er echt om gaat.

Anderzijds betekent het qua automatismen toch een streep door de rekening voor Lennik.

Ik denk niet dat zich daar een probleem stelt. Op Dragan Svetozarevic na, ken ik de spelers heel goed van vorig jaar. En met Cornel Soica speelde ik nog samen in Frankrijk. Over de automatismen maak ik me dus geen zorgen. Moeilijker wordt het om fysisch klaar te staan. Gelukkig kan Lennik met Brecht Van Kerckhove rekenen op een stand-in die over voldoende ervaring beschikt op het hoogste niveau.

Kan Lennik dit seizoen Roeselare en Maaseik het vuur aan de schenen leggen ?

We beschikken toch over het potentieel om mee te spelen voor de titel. Cristian Chitigoi had een reputatie als hardhitter, maar Svetozarevic betekent ongetwijfeld een versterking als opposite. Ik geloof ook niet dat de uitgesproken ambities extra druk met zich zullen meebrengen. Deze groep heeft ervaring genoeg om daar mee om te gaan. Mocht je de titels tellen die bij ons op het terrein zullen staan. En dan reken ik daarbij ook Claudio Gewehr, onze assistent-coach, die als derde middenman zal fungeren en op training al liet zien dat hij nog altijd meekan.

Het trainersduo, Andrej Urnaut en Claudio Gewehr, is wel nieuw in het vak…

Dat is een feit. Maar ik merkte toch dat hun aanpak aanslaat. Ze staan er zelf ook honderd procent achter. Wat er gaat gebeuren als we eens verliezen en de druk voor hen wat hoger wordt, weet ik natuurlijk niet.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content