Een zonovergoten terras in het centrum van Gent vormt het ideale decor om met Nicolas Lombaerts te praten over zijn vakantieplannen. Echt concreet zijn die plannen nog niet, want voor Lombaerts komt er aan het voorbije seizoen nog een uniek verlengstuk. Terwijl de meeste van zijn collega’s al ergens liggen bruin te bakken, verdedigt hij de kleuren van de jonge Rode Duivels op het Europees kampioenschap voor beloften in Nederland. Lombaerts : “Stel je voor dat we de finale halen, die is pas op 23 juni. Dan wordt het een erg korte vakantie. Omdat we niet op voorhand weten wanneer we kunnen vertrekken, zal het een lastminutereis zijn, naar Mexico als het even kan. Lekker uitrusten op het strand voor twee weken. Of voor één week, want de voorbereiding met AA Gent begint al vroeg. Ik ga wel iets later mogen inpikken, maar eens de voorbereiding bezig is, denk ik niet dat de trainer nog zal zeggen : neem maar een weekje vrijaf. Gelukkig is het voor mijn vriendin iets makkelijker om vakantie te nemen.”

Mexico werd hem ingefluisterd door zijn collega’s bij de Rode Duivels, Mark De Man en Maarten Martens. Ze vertelden hem zoveel goeds over het land, dat hij het eens wil proberen. Dat er in die regio aan zon geen gebrek is, dat weet hij nog van vorig jaar, toen de bestemming de Dominicaanse Republiek was. Een traumatische ervaring maakt dat hij daar niet snel opnieuw naartoe zal gaan. Lombaerts : “We zijn beroofd in het hotel zelf. Op een avond waren we gaan eten en toen we na een uurtje terugkwamen, merkten we meteen dat er een aantal dingen weg was. Het ergste was dat ik mijn portefeuille en mijn gsm op de kamer had achtergelaten, net uit schrik om ze te verliezen. Nu was ik één klap mijn gsm en 3 à 4000 euro kwijt, plus nog wat kleren. Ook mijn creditcards waren natuurlijk weg. Gelukkig hadden we een all-in arrangement en moesten we geen eten meer kopen. Voor excursies of activiteiten hadden we geen geld meer. Dat zet natuurlijk een serieuze domper op de vakantiesfeer.”

Lombaerts heeft ook een pak goede vakantieherinneringen. De mooiste heeft met voetbal te maken. Lombaerts mocht ooit mee op een stage, georganiseerd door Patrick Vanveirdeghem, die toen jeugdtrainer was bij Lokeren. Een tiendaags verblijf in een van de chicste hotels van Portugal, het Sheraton Algarve in Albufeira, een witte parel boven op de rode klippen aan de Atlantische Oceaan.

Eigenlijk heeft hij altijd een beetje vakantie zodra hij zijn voordeur uitgaat : hij woont namelijk in Knokke. Lombaerts : “Er heerst daar altijd wel een beetje een vakantiestemming. Op het strand is een aantal leuke bars waar ik nu en dan wel eens naartoe ga. Het is er soms net Saint-Tropez.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content