Triatleet Bert Jammaer woont sinds augustus op Lanzarote, waar komende zaterdag de Ironman plaatsvindt. Dat evenement won hij in het verleden al en de Sands Beachatleet is gebrand op een nieuwe topprestatie.

Woensdag 7 mei 07:00

De wekker loopt af. Ik maak Stan (vier jaar) en Tijl (bijna twee) wakker. Onze oudste gaat hier op het vulkaaneiland naar de kleuterschool. Na een goed ontbijt is het mijn vrouw Leen die hem rond 8 uur naar school brengt. Daar krijgt hij les in het Spaans.

08:20

Ik vertrek voor een fietstraining. De zwaarste sessies liggen al een tijdje achter de rug. In totaal plan ik een tocht van 130 kilometer. Adembenemend mooi blijft het om hier te fietsen. Zeker het vlakkere stuk naast het vijf kilometer lange witte zandstrand van La Santa naar surfdorp Famara is een aanrader.

11:00

Mirador del Haría werd bereikt, het hoogste punt. Hier stop ik bij een taverne, met een prachtig weids uitzicht. De ideale plek om mijn twee drankbidons te vullen en ook nog snel een cola samen met een Snicker te nuttigen. Daarna begin ik aan de afdaling richting Harai. Onderweg passeer ik de flauwe bocht waar Marc Herremans twaalf jaar geleden zijn rug brak. Altijd denk ik dan even aan hem.

12:00

Ik kom aan bij de Mirador del Rio, een van de mooiste en meest bekende plekken op Lanzarote. Als je op de smalle weg naar boven klautert, verschijnt aan je linkerkant beneden het eilandje La Graciosa, met daaromheen de oceaan. Ik heb geluk vandaag, want de noordwestenwind is mijn bondgenoot en zorgt voor het steuntje in de rug. Perfect om met een hoge snelheid terug naar Costa Teguise te rijden.

13:00

Fiets op zijn plaats zetten, in de rapte een douche nemen en snel de wagen in om Stan af te halen op school.

14:00

We eten samen, waarna ik rust. Maar ik check eerst nog mijn mailberichten, kijk even op Facebook, ben benieuwd naar Twitter en lees mijn Vlaamse krant digitaal.

16:00

We duiken het zwembad in, dat op amper twintig meter van mijn voordeur ligt. Handig, echt waar. Vandaag doen we het wat rustiger aan. Op het programma staat een aantal korte sprints.

17:15

Het strand op met Stan en Tijl, terwijl Leen een lekkere pasta pesto voorbereidt.

18:00

Etenstijd. Het smaakt dubbel zo goed na de inspanningen van een paar uur geleden.

19:00

De kinderen gaan in bad en bed, met de nodige rituelen: filmpje, flesje en boekje.

20:30

Nog een halfuurtje naar de fitness, voor de nodige stretching en stabilisatieoefeningen.

21:30

Niks op de Spaanse tv-zenders of BVN. Gelukkig zorgde mijn schoonzus voor de dvd-reeks van The Shield als cadeau.

22:30

Slaapwel!

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content