Besiktas JK

© getty images

TACTIEK

Besiktas, de kampioen van Turkije, heeft een reputatie als carrousel van vedetten op hun retour. Door Pjanic, Teixeira, Batshuayi, Ghezzal (definitief aangeworven nadat hij vorig jaar werd gehuurd) of Topal naar Turkije te halen, droeg coach Sergen Yalcin niet bij aan de verjonging van zijn team, maar hij zorgde op zijn minst voor een flinke dosis ervaring.

Besiktas JK

Door afscheid te nemen van de Kameroener Vincent Aboubakar hebben de Turken plaatsgemaakt voor Batshuayi op de nummer 9. De Rode Duivel krijgt wel concurrentie van de Turkse international Karaman, die in Stuttgart geboren is en net als Batshuayi voor het eerst in Turkije speelt. Twee mannen dus voor één plaats in de favoriete 4-1-4-1 van Yalcin.

Om zijn midvoor te steunen rekent Yalcin op de Canadees Larin (ooit nog bij Zulte Waregem) op links en Ghezzal op rechts. Achter hen zijn Hutchinson en Vida de ervaren rotten in een ploeg die vooral moet proberen om constanter te presteren.

SMAAKMAKER Michy Batshuayi

Bij de Rode Duivels is de spits een fenomeen: Batshuayi legt er in weinig speelminuten uitstekende statistieken voor. In clubverband is het voor de aanvaller helaas al enkele jaren aanmodderen met amper speelminuten en weinig doelpunten.

Met een overstap naar Besiktas hoopt hij zijn voetballoopbaan opnieuw te lanceren. Zijn ontvangst in Turkije was in ieder geval hartelijk. Hopelijk kan Batsman de fanatieke supporters ook op het veld verblijden.

Besiktas JK
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content