Tegen de zomer van 2018 zou er meer nieuws zijn over het stadiondossier van KV Kortrijk. Daarom: een update.

Eind oktober 2017 gaf KV Kortrijk een persconferentie waarop het meedeelde dat uit een onderzoek het bedrijvenpark Evolis langs de autosnelweg E17 als de meest geschikte locatie voor het bouwen van een stadion naar voren was gekomen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne benadrukte dat de stad wel niet zou toelaten dat er in het randprogramma van het stadionproject handelsactiviteiten ontwikkeld zouden worden die een bedreiging vormen voor het winkelcentrum in de stadskern. Waarna KVK-eigenaar Vincent Tan van het stadsbestuur de flexibiliteit vroeg om aan bepaalde noden voor de bouw van het stadion tegemoet te kunnen komen. Er werd een werkgroep gevormd met vertegenwoordigers van de eigenaar, de club, de intercommunale Leiedal en de stad. Die zou tegen de zomer van 2018 duidelijkheid brengen.

Officieel nieuws kwam er nog niet. Er zijn wel geruchten dat niet Tan, maar de West-Vlaamse Ghelamcobaas Paul Gheysens het project op zich zou nemen. ‘Ik zeg niet dat dit niet een mogelijkheid zou kunnen zijn, maar in die fase zitten we nog niet’, aldus Matthias Leterme, algemeen manager van KVK. ‘Leiedal en het architectenbureau zitten in de afrondende fase, maar het is veel te voorbarig om te zeggen dat Ghelamco het stadion zal bouwen. Vincent Tan nam zelf ook nog geen beslissing over de modaliteiten van de stadionbouw. Eens alles duidelijk is, zal de volgende stap zijn dat de club de knoop doorhakt: gaat de eigenaar het helemaal op zich nemen of slechts een deel van de investering doen, moeten we in zee gaan met een bureau dat ons zal begeleiden in het zoeken naar investeerders of met een projectontwikkelaar die de volledige site ontwikkelt en het stadion aan ons verhuurt? Na de zomervakantie zou dat duidelijk moeten zijn.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content