Beste lezer,

Het zijn en blijven onwezenlijke tijden. Al meer dan een maand lopen we gebukt onder de coronacrisis. Het leven is helemaal stilgevallen. De straten zijn leeg, vele winkels gesloten, de sociale contacten beperkt, de onzekerheid overheerst. We moeten ons allemaal schikken in een nieuwe realiteit. Maar er is ook een golf van solidariteit, het dagelijks applaus voor alle zorgverleners bijvoorbeeld, het is telkens weer een ontroerend en hartverwarmend teken van verbondenheid.

Ook de sportwereld is helemaal tot stilstand gekomen. De voetbalvelden liggen er verlaten bij, de sporthallen zijn gesloten. Er is geen passie meer, geen emotie. En er kan niet meer worden toegeleefd naar evenementen en dat in een zomer waarin het EK en later de Olympische Spelen de actualiteit zouden beheersen. En tussenin de Ronde van Frankrijk die nu naar een latere datum is verschoven.

Ook Sport/Voetbalmagazine moet zich, net als alle andere media, schikken in een andere wereld. Al ruim veertig jaar verschijnt ons magazine, onlangs brachten we ons verjaardagnummer uit en hertekenden we de lay-out. Veertig jaar al brengen we diepgravende verhalen en achtergronden, met de actualiteit als kapstok. Geen fake nieuws, geen gebakken lucht, maar verdieping en verheldering, ver weg van de waan van de dag.

In deze periode zonder actualiteit en zonder sportbeleving wordt dat steeds moeilijker. Daarom hebben we beslist de wekelijkse publicatie van dit blad na dit nummer even stop te zetten. Ondoenbaar is het om binnen onze journalistieke filosofie te blijven schrijven over een wereld waarin er even niets gebeurt, waarin zelfs voetbalclubs in onzekerheid leven en er in quasi alle sporttakken getraind wordt zonder doel. Het is voor iedereen wachten op het moment dat de sportcarrousel weer op gang komt, wachten op het begin van een nieuwe voetbalcompetitie.

Vanaf dat moment zijn we er ook weer terug in onze vertrouwde vorm. Onze traditionele en 252 pagina’s dikke competitiegids is door de jaren heen uitgegroeid tot een voetbalbijbel en zal na deze onderbreking als eerste nummer weer verschijnen, anderhalve week voor de start van de nieuwe Jupiler Pro League. Het wordt dan een nieuwe start, met een magazine op beter papier en met een frisse aanpak binnen een wat hertekende formule. En nog steeds met mooie leesverhalen, die opnieuw met veel liefde zullen worden geschreven en gemaakt.

Intussen blijft Sport/Voetbalmagazine wel bestaan, maar in een andere vorm. We gaan volop inzetten op onze digitale kanalen en zullen onze site (www.sportmagazine.be) uitbreiden en opsmukken. Daar kan u de polsslag van de sport blijven voelen, met duiding en opiniëring, met interviews, met nieuwsbrieven, met wedstrijden met leuke prijzen. Zo was ons blad de afgelopen jaren steeds meer geëvolueerd: het digitale als een soort dagelijkse krant, het blad voor alle achtergronden. Die symbiose gaan we in de toekomst nog krachtiger maken, net zoals we ook verder specials willen brengen als daar een aanleiding voor is.

Beste lezer,
© belgaimage

Maar nu kan het even niet en moeten we noodgedwongen een adempauze inlassen. Vrijdag beslist de Pro League normaal wanneer de competitie van start gaat en kunnen we weer beginnen plannen. Sport is de belangrijkste bijzaak van de wereld. Het zal voor iedereen een verlossing zijn als de bal weer rolt en het zweet weer vloeit. Ook voor de redactie van dit magazine. Want dat zal betekenen dat het leven zich langzamerhand heeft genormaliseerd. Daar kijken we met zijn allen naar uit. Zorg ondertussen goed voor elkaar. En volg ons verder op onze digitale kanalen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content